AcasăSPORTEchipele din Italia au bagat cei mai multi bani in transferuri

Echipele din Italia au bagat cei mai multi bani in transferuri

Cele 20 de formatii din Serie A s-au miscat cel mai bine, pana acum, pe piata transferurilor. Echipele din Italia au cheltuit peste 225 de milioane de euro.

Echipele care vor evolua in Serie A, in sezonul 2011-2012, s-au intarit cel mai serios conform site-ului german transfermarkt.de. Acestea au bagat peste 225 de milioane de euro in achizitii de jucatori, dar sunt pe minus cu un deficit de peste 63 de milioane de euro.

Surprinzator, cei mai multi bani, peste 49 de milioane de euro, au fost investiti de Juventus Torino. O mare parte dintre acesti bani au fost cheltuiti de torinezi pentru a rezolva transferul definitiv al unor fotbalisti aflati pana acum in coproprietate. Cei de la Juventus i-au achizitionat pe Marco Motta, Matri, Quagliarella, Simone Pepe, Albin Ekdal sau Lichtsteiner. Cel mai important nume, Andrea Pirlo, a venit liber de contract.

Campioana AC Milan a dat 45 de milioane de euro pentru a rezolva transferurile definitive ale lui Ibrahimovic, Kevin Prince Boateng, Marco Amelia si Stephan El Shaarawy. Mexes si Taiwo au venit liberi de contract. Internazionale Milano a dat doar 14,2 milioane de euro pe Castaignos, Viviano, Nagatomo si Siligardi.

Campionatul Italiei este urmat de cel al Angliei. Formatiile din Premier League au cheltuit, pana acum, aproape 128 de milioane de euro si sunt pe minus cu peste 46 de milioane de euro.

Campioana Angliei, Manchester United, s-a miscat cel mai rapid si a cheltuit deja 57,3 milioane de euro pentru a-i achizitiona pe De Gea, Phil Jones si Ashley Young. Liverpool l-a luat pe Jordan Henderson, cu 18 milioane de euro, iar Sunderland a dat 20,5 milioane de euro pe patru jucatori (Connor Wickham, Dong Won Ji, Ahmed Elmohamady si Craig Gardner).

Chelsea a dat, deocamdata, doar 7,5 milioane de euro pe Lucas Piazon, Manchester City nu a reusit vreun transfer, iar Arsenal l-a luat pe Carl Jenkinson, de la Charlton, cu 1.125.000 de euro.

Podiumul acestui clasament, al banilor bagati in transferuri, este completat de formatiile din Primera Division. Echipele din Spania au cheltuit aproape 110 milioane de euro, dar au un deficit de numai 3.125.000 de euro.

Malaga a dat 31 de milioane de euro pe Joaquin, Jeremy Toulalan, Joris Mathijsen, Nacho Monreal, Diego Buonanotte si Sergio Sanchez. Ruud Van Nistelrooy a ajuns gratis la Malaga.

Real Madrid a dat 25 de milioane de euro pe Nuri Sahin, Raphael Varane si Jose Maria Callejon, iar Hamit Altintop a venit gratis. Valencia a dat 15 milioane de euro pe Adil Rami, Dani Parejo si Diego Alves, iar Atletico Madrid a dat 11 milioane de euro pe Silvio si Gabi.

FC Barcelona, campioana Europei, inca nu a rezolvat vreo achizitie, dar catalanii si-au adaugat la buget 27 de milioane de euro din cedarea jucatorilor Zlatan Ibrahimovic si Martin Caceres.

author avatar
Cristi Ionita
1.404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger