AcasăSPORTEchipa nationala: Mondialul din Brazilia, misiune imposibila!

Echipa nationala: Mondialul din Brazilia, misiune imposibila!

Ajunsa pe locul 42 in lume si absenta de la ultimele editii, echipa de fotbal Romaniei va avea un drum foarte dificil catre urmatorul Campionat Mondial, care va fi gazduit de Brazilia in 2014.

Tricolorii isi vor afla, pe data de 30 iulie a.c, adversarii din preliminariile World Cup Brazilia 2014. Tragerea la sorti va avea loc la Rio de Janeiro, iar cele 53 de formatii din Europa vor fi impartite in opt grupe a cate sase echipe fiecare, plus o grupa alcatuita din cinci. Calculele provizorii – mai ales dupa esecul Romaniei in amicalul cu Paraguay – arata ca echipa noastra nationala va fi repartizata in urna a patra valorica, alaturi de formatii precum Lituania, Albania, Bulgaria, Austria sau Polonia. In aceste conditii, tricolorii ar putea face parte dintr-o grupa preliminara cu trei adversari mult mai bine cotati. Exista posibilitatea ca Romania sa infrunte nationale precum Spania, Franta si Cehia, ori Germania, Suedia sau Elvetia. Cele sase urne valorice, incă provizorii, arata astfel:

URNA 1: Spania, Olanda, Germania, Anglia, Portugalia, Italia, Croatia, Norvegia, Grecia
URNA 2: Serbia, Slovenia, Rusia, Franta, Muntenegru, Turcia, Slovacia, Danemarca, Suedia
URNA 3: Elvetia, Cehia, Israel, Irlanda, Ungaria, Ucraina, Belgia, Belarus, Bosnia
URNA 4: Lituania, ROMANIA, Albania, Bulgaria, Georgia, Austria, Irlanda de Nord, Scotia, Polonia
URNA 5: Armenia, Estonia, Letonia, Finlanda, Macedonia, Moldova, Cipru, Azerbaidjan, Insulele Feroe
URNA 6: Islanda, Luxemburg, Tara Galilor, Kazahstan, Liechtenstein, Malta, Andorra, San Marino

O grupa dificila ar putea fi cu Spania, Franţa, Cehia, Finlanda si Islanda, iar o grupa rezonabila ar putea fi cu Grecia, Slovenia, Belarus, Azerbaidjan si San Marino. Componenta urnelor se mai poate modifica foarte putin in functie de clasamentul FIFA care va fi dat publicitatii chiar inainte de tragerea la sorti. UEFA a solicitat ca Rusia si Georgia sa fie repartizate automat in grupe diferite, din cauza conflictului care exista intre cele doua tari.
Cele noua castigatoare de grupe se califica direct la turneul final, iar opt dintre cele noua echipe de pe locul al doilea merg la baraj, Europa avand asigurate 13 locuri la Campionatul Mondial din Brazilia.

author avatar
Cristi Ionita
508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger