AcasăSPORTEchipa lui Lucescu, mitraliata la Madrid!

Echipa lui Lucescu, mitraliata la Madrid!

Sahtior Donetk este echipa miliardarului Rinat Ahmetov, dar numele omului de afaceri ucrainean nu mai sperie pe nimeni in Europa de Vest.

Din contra, formatia sa are parte de acelasi tratament de care se „bucura” si refugiatii arabi: este luata la suturi ori de cate ori trece granita Occidentului. S-a intamplat la Munchen, in primavara (dupa 0-0 in Ucraina), s-a repetat marti seara la Madrid, in prima etapa a noului sezon de Liga Campionilor.
Pe „Bernabeu”, Sahtior a aratat curaj si tupeu, dar n-a fost suficient. Cu Piatov in poarta si mai ales impotriva arbitrilor, nu se poate juca fotbal! Oricat incearca Mircea Lucescu sa forteze limitele, nu ramane nu, in viziunea UEFA. „Centralul” croat Ivan Bebek, conational cu doi dintre echipierii Madridului (Modrici si Kovacici), dar si cu liderul Sahtiorului, Srna, s-a umplut de penibil in minutul 55 cand a indicat punctul cu var la o minge sutata de Cristiano Ronaldo in spatele capitanului „minerilor”; la aceeasi faza s-a facut de ras si CR7, care, disperat, ii arata arbitrului ca balonul l-a lovit in cot pe Srna. „Imi vine foarte greu sa mai vorbesc despre acest meci. La conferinta de presa de luni, am spus ca astept respect. Din pacate, in meciurile cu echipele de top de Europa, sunt greseli impotriva noastra. Asa s-a intamplat cu Manchester United, cu Juventus Torino, cu Bayern Munchen, asa s-a intamplat si acum. Arbitrul a interpretat diferit faze similare. Pentru jucatorul meu a acordat cartonas galben, iar pe cel de la Real Madrid l-a avertizat verbal. Primul penalti primit de spanioli a fost ridicol. Nici nu se pune problema ca mingea sa-l fi lovit in mana pe Srna, l-a lovit in spate. La cel de-al doilea penalti, Carvajal este primul care face hent, apoi Azevedo a pus mana pe minge”, a reactionat Mircea Lucescu la finalul partidei. Tehnicianul Sahtiorului considera ca „Real Madrid nu avea nevoie de un astfel de ajutor. Tot ce s-a intamplat in aceasta partida este jignitor si lipsa de respect pentru munca fotbalistilor si a antrenorilor”.
In afara primului penalty facut cadou gazdelor, Ivan Bebek a mai ajutat Realul cu o eliminare (Stepanenko, in minutul 50, a primit al doilea cartonas galben) si cu inca o lovitura de la 11 metri.

Rafa Benitez: „Trebuie sa fim multumiti”

Spaniolul Rafa Benitez se declara multumit cu ce s-a intamplat pe „Bernabeu” si nici n-ar avea de ce sa nu fie, din moment ce echipa sa a fost impinsa de la spate spre un debut perfect in Liga Campionilor. „Trebuie sa fim multumiti, mai ales ca nu am luat gol. Am controlat jocul, am pasat bine, totul a iesit perfect. Mircea Lucescu? Un antrenor imens, un antrenor special si eu ii urez toate cele bune”, a incheiat Benitez.

CR7, golgheterul all-time al Ligii Campionilor!

Dupa tripla din meciul cu Sahtior, portughezul Cristiano Ronaldo a devenit golgheterul all-time al Ligii Campionilor, cu 80 de reusite. In ierarhia celor mai buni marcatori ai competitiei, CR7 este urmat de rivalul sau argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), cu 77 de goluri. Pe trei in clasament se afla spaniolul Raul (71 de goluri). Singurii jucatori din Top 10 aflati inca in activitate sunt Zlatan Ibrahimovici si Karim Benzema, ambii cu cate 43 de goluri.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger