AcasăSPORTEchipa de spada a Romaniei este campioana mondiala

Echipa de spada a Romaniei este campioana mondiala

Echipa feminina de spada a Romaniei a castigat medalia de aur la Campionatul Mondial de scrima de la Catania (Italia).

Alcatuita din Ana Maria Branza, Simona Alexandru, Loredana Iordachioiu si Anca Maroiu, echipa Romaniei a inceput mai greu finala cu China, iar asiaticele se distantasera la 13-8 dupa patru asalturi.

A urmat o revenire a Romaniei, care avea 21-17 inaintea ultimului asalt, dar Li Na a castigat duelul cu Simona Alexandru, cu 8-4, astfel ca cele doua formatii erau la egalitate, 25-25, la sfarsitul timpului regulamentar.

In duelul de departajare, dintre Simona Alexandru si Li Na, cele doua sportive au avut mai intai o tusa dubla, iar apoi Simona Alexandru a dat tusa de aur care a adus victoria Romaniei, cu 27-26.

Romania isi pastreaza titlul mondial cucerit anul trecut, dupa o finala castigata impotriva Germaniei, cu 24-23, si in care Simona Alexandru a dat, de asemenea, tusa de aur.

In afara de titlul mondial, Romania si-a asigurat si calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor.

author avatar
Cristi Ionita
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger