AcasăSPORTE oficial: Poli Timisoara si Gloria Bistrita au retrogradat

E oficial: Poli Timisoara si Gloria Bistrita au retrogradat

Comitetul de Urgenta al FRF a decis ca formatiile Poli Timisoara si Gloria Bistrita nu au dreptul de a evolua in sezonul 2011-2012 al Ligii I la fotbal.

Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si Octavian Goga, membrii Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal, au decis, in unanimitate, ca formatiile Poli Timisoara si Gloria Bistrita sa retrogradeze in Liga a doua, pe motiv ca nu au primit licenta pentru sezonul 2011-2012 al Ligii I. De asemenea, formatiei FC Bihor i-a fost interzisa posibilitatea de a promova, pentru ca nu a obtinut licenta de Liga I.

Cei trei s-au bazat pe art. 36 din Statutul Federatiei Romane de Fotbal si pe art. 20 alin. 4 lit. a si art. 20 alin. 1 lit. a din ROAF, dar si pe informatia ca membrii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne intra in vacanta pentru aproximativ doua luni, deci nu au timpul si posibilitatea de a da un verdict in acest caz fara sa perturbe disputarea sezonului 2011-2012 din Liga I.

In aceste conditii, formatiile Poli Timisoara, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Unirea Urziceni si Victoria Branesti au retrogradat din Liga I. Sportul Studentesc va ramane in Liga I, desi a retrogradat pe gazon. Au promovat Ceahlaul Piatra Neamt, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiesti si Dacia Mioveni. A cincea promovata se va decide dintre Sageata Navodari si Vointa Sibiu. Cele doua formatii vor disputa o dubla mansa de baraj, pe 2 si 6 iulie. Joi, 23 iunie, va avea loc tragerea la sorti pentru a vedea care dintre formatii va disputa primul meci pe teren propriu.

author avatar
Cristi Ionita
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger