AcasăSPORTE oficial. Ei au fost aleși ca purtători de drapel ai echipei...

E oficial. Ei au fost aleși ca purtători de drapel ai echipei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Ei au fost aleși ca purtători de drapel ai echipei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo! (sursa foto: Facebook/COSR)

Cu aproape trei săptămâni înainte ca Jocurile Olimpice să înceapă și la câteva zile după ce Simona Halep și-a anunțat retragerea de la Olimpiada din această vară, s-a aflat cine va purta tricolorul la ceremonia de deschidere ale JO de la Tokyo. Și că vor fi doi sportivi care vor avea acest rol onorabil.

Este vorba despre canotoarea Mădălina Bereș (27 de ani) și despre înotătorul Robert Glință (24 de ani).

Cei doi au fost desemnați ”Purtători de Drapel pentru Team Romania la JO Tokyo 2020”, s-a aflat joi, 1 iulie, din direcția Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), forul condus de către Mihai Covaliu – campion olimpic la sabie, până să seretragă din activitatea competițională. S-a anunțat că decizia s-a luat, joi, prin vot, în cadrul Comitetului Executiv al COSR.

Palmaresul celor doi sportivi

Cei doi sportivi români care vor purta tricolorul în cadrul ceremoniei de la Tokyo se pot mândri cu rezultate demne de laudă.

COSR menționează că Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. ”

În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020. Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004”, se precizează în comunicatul COSR.

De asemenea, numele lui Robert Glință este foarte cunoscut în rândul românilor care sunt pasionați de tot ceea ce ține de sport și, în special, de competițiile de înot.

COSR amintește că Robert Glință ”este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multiplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară”.

Elisabeta Lipă, de două ori aleasă pentru a purta tricolorul la JO

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor începe pe 23 iulie. La precedenta Olimpiadă, respectiv la JO 2016 Rio, gimnasta Cătălina Ponor a avut onoarea de a fi portdrapelul României, în timp ce cu patru ani înainte, la Londra, jucătorul de tenis Horia Tecău fusese desemnat în această postură.

Prima sportivă din România desemnată pentru a fi portdrapelul țării noastre la Jocurile Olimpice a fost Elisabeta Lipă. Multipla campioană olimpică și sportiva care a csris istorie în lumea canotajului a avut onoarea în două rânduri de a purta tricolorul la ceremoniile de deschidere ale JO – atât la Sydney, în 2000, cât și la Atena, patru ani mai târziu.

author avatar
Cristina Stefan
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger