AcasăSPORTE OFICIAL! Bute si Pascal isi masoara fortele pe 18 ianuarie 2014

E OFICIAL! Bute si Pascal isi masoara fortele pe 18 ianuarie 2014

Lucian Bute si canadianul Jean Pascal ar fi trebuit sa se bata pe 25 mai, in Bell Center din Montreal, dar meciul lor a fost amanat din cauza unei operatii suferite de Bute la bratul stang.

S-au vehiculat mai multe variante pentru reprogramarea meciului, dar perioada mare de convalescenta de care a avut nevoie Bute si meciurile hocheistilor de la Montreal Canadiens au facut ca disputa sa fie mutata tocmai pe 18 ianuarie 2014.

Informatia a fost confirmata de Yvon Michel, managerul lui Pascal, care a precizat ca ambii boxeri au semnat acorduri pentru disputarea meciului pe 18 ianuarie. O eventuala retragere a vreunuia dintre sportivi, fara justificare, se va transforma intr-o amenda usturatoare.

Bute si Pascal se vor infrunta pentru centura de campion WBC Diamond la categoria semi-grea, romanul urmand sa urce in categorie pentru acest meci.

Miza si orgoliile puse in joc ii face pe cei doi boxeri sa renunte la eventuale meciuri de incalzire, astfel ca se ajunge la o situatie mai rar intalnita, ambii pugilisti urmand a urca in ring dupa pauze de mai bine de un an.

Bute l-a invins pe rusul Denis Grachev in noiembrie anul trecut, la Montreal, intr-un meci disputat la o categorie intermediara. Pascal l-a invins, tot la decizie si tot la Montreal, pe polonezul Aleksy Kuziemski, intr-un meci disputat in decembrie anul trecut.

Intersant este ca specialistii nord-americani dau ca sigura victoria lui Bute bazandu-se in special pe frecventa mai mare a meciurilor disputate de roman in ultimii ani.

Inainte de confruntarea cu polonezul Kuziemski, Pascal mai facuse o pauza de aproape 19 luni, perioada de timp in care Bute a mai sustinut alte doua meciuri.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger