AcasăRecomandariE in interesul audientei: DigiSport vrea Rapidu-n Liga 1!

E in interesul audientei: DigiSport vrea Rapidu-n Liga 1!

Dupa Poli Timisoara si Universitatea Craiova, colosul „RCS/RDS” nu vrea sa ramana si fara Rapid Bucuresti in grila de programe.

Rapidistii umplu stadioanele pe unde se duc

Drepturi tv achizitionate pe o suta de milioane de euro si „derby-uri” de genul FC Botosani – Ceahlaul, in 2014. Iata un scenariu horror pentru „DigiSport”, canalul de nisa al companiei „RCS/RDS”, principalul sponsor din fotbalul romanesc. Televizarea unui campionat in care, pe langa Universitatea Craiova si Poli Timisoara, nu se mai regaseste nici Rapidul este o varianta pe care cablistii nici nu vor s-o ia in calcul. Drept urmare, chiar daca n-o recunosc, conducatorii FRF si LPF stiu ca o mana de ajutor intinsa acum Rapidului in chestiunea licentei de club profesionist poate aduce mari beneficii pe viitor. Mai ales ca la anul se organizeaza o noua licitatie pentru drepturile tv, iar Dumitru Dragomir viseaza sa puna pe masa negocierilor o oferta „de nerefuzat”: pachet comun Liga 1 – Cupa Romaniei – Liga 2!
Salvarea giulestenilor e la Tribunal

Soarta Rapidului depinde de aprobarea planului de reorganizare a clubului, decizie pe care o va lua Tribunalul Bucuresti in data de 17 mai. Chiar daca aveau termen pana pe 10 mai sa depuna dosarul de licentiere, giulestenii vor fi pasuiti de Comisia de Licentiere tocmai pentru a vedea ce hotarare iau judecatorii. Ieri, George Copos a declarat ca gruparea pe care inca o patroneaza va evolua in Liga 1 si-n sezonul viitor: „Lucrurile sunt clare, planul de reorganizare a fost aprobat de Adunarea Generala a creditorilor, iar acum el urmeaza sa fie confirmat de Tribunalul Bucuresti. Nu este nicio problema cu licentierea. Era normal ca prima instanta de licentiere sa ne respinga cererea pentru ca, in conformitate cu regulamentul, este nevoie ca planul de reorganizare sa fie confirmat de Tribunal”.

Campionat fara patru mari cluburi

Dumitru Dragomir stie ca altul ar fi fost pretul de pornire la licitatia din vara viitoare daca in competitia pe care o organizeaza s-ar fi regasit si alte echipe cu traditie in fotbalul romanesc. Este vorba, in primul rand, despre fostele campioane Universitatea Craiova si FC Arges, dar microbistii regreta si pierderea derby-urilor UTA – Poli Timisoara. Daca ar disparea din peisaj si Rapidul, efectul ar fi devastator pentru Liga 1.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
791 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger