AcasăSPORTE fara precedent in fotbalul mondial: englezii vor sa implanteze cipuri

E fara precedent in fotbalul mondial: englezii vor sa implanteze cipuri

Fabrice Muamba a fost in moarte clinica pret de cateva zeci de secunde

Crizele cardiace suferite de jucatori in timpul meciurile ii inspaimanta peste masura pe englezi. De aceea, Federatia din Albion va solicita aprobarea pentru implantarea unui cip sub pielea fotbalistilor, care va monizoriza ritmul cardiac, detectand la momentul oportun problemele inimii.

Fabrice Muamba a fost in moarte clinica pret de cateva zeci de secunde

In ultimii ani, Foe, Puerta, Feher si Jarque au cazut victime infarctului miocardic suferit in timpul meciurilor. Iar drama prin care a trecut in 2012 congolezul Fabrice Muamba (a supravietuit unui infarct in timpul jocului Bolton – Tottenham) i-a convins pe oficialii Federatiei londoneze ca trebuie sa ia o masura radicala in acest sens.

Englezii vor cere International Board (organismul care stabileste regulile jocului de fotbal) aprobarea pentru implantarea unui cip sub pielea fotbalistilor! Cipul va avea rolul de a monitoriza ritmul cardiac al jucatorilor, in felul acesta detectandu-se la timp orice fel de probleme. Oficialii Federatiei Engleze spera sa convinga FIFA sa se ralieze propunerii, sprijinul forului prezidat de Sepp Blatter fiind esential in demersul de convingere a International Board. care se va intruni pe 2 si 3 martie, in Scotia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger