AcasăRecomandariE Duru doar cu Rapid, nu si cu Dinamo

E Duru doar cu Rapid, nu si cu Dinamo

Inca un sezon in Liga 1 fara cel de-al treilea brand din fotbalul romanesc. Rapid Bucuresti nu are voie sa joace pe prima scena, desi si-a castigat pe teren acest drept. Ordinul de executie este semnat de Viorel Duru, seful comisiei de licentiere din cadrul FRF.

Viorel Duru este muma pentru dinamovisti si ciuma pentru rapidisti

Personajul in cauza si-a castigat in ultimii ani faima unui calau al cluburilor de traditie din Romania. Pe acte sau pe dibuite, Duru le-a „decapitat” fara nicio urma de regret pe Universitatea Craiova, Politehnica Timisoara si Rapid Bucuresti, formatii care aduna in tribune, la derby-uri, mai multi spectatori decat populatia tuturor comunelor si satelor bagate la kilogram in Liga 1.

Cazul de fata, episodul „Rapid 2”, este fara precedent si reflecta hibele sistemului care guverneaza Romania fotbalistica. Prezentata succinct, povestea suna asa: in 2013, George Copos anunta ca baga Rapidul in insolventa; imediat, Viorel Duru retrage licenta de club profesionist si-i trimite pe giulesteni in esalonul inferior. La un an distanta, Ionut Negoita joaca acelasi rol, „Dinamo intra in insolventa”. Reactia lui Duru? Le acorda licenta „cainilor”, ba, initial, le aproba si dosarul (licenta) pentru participarea in cupele europene! Asadar, doua anunturi identice (Rapid si Dinamo in insolventa), doua masuri diferite luate (Rapid in „B”, Dinamo in „A”), acelasi „judecator” (Viorel Duru).

Zamfir a fugit la Costinesti, cu „investitorul” yemenit

Adrian Zamfir a demisionat din functiile de administrator special si de presedinte al Consiliului de Administratie al FC Rapid, potrivit unui comunicat dat publicitatii de gruparea giulesteana. Conform sursei, Zamfir a luat aceasta decizie „la cererea Consiliului de administratie al FC Rapid, a conducerii tehnice si a intregului lot de jucatori”. In weekend, Adrian Zamfir a fost zarit la Costinesti, unde si-ar fi inaugurat un club de noapte, deschis in parteneriat cu „investitorul” yemenit care acum doua saptamani poza in mare salvator al Rapidului.

Iancu il face raspunzator pe Burleanu

Marian Iancu, un rapidist convins

Fost investitor la Politehnica Timisoara, Marian Iancu intentiona la vara sa preia Rapidul, club al carui simpatizant este din tinerete. „Asa dispar echipele, asa dispare traditia”, afirma Iancu, trimiterea la Duru fiind evidenta. In dosarul de licentiere trebuie sa faci dovada sustenabilitatii activitatii din surse proprii pentru anul competitional viitor. Acel dosar este analizat de Comisia de Licentiere si zice asa: «Am estimat pentru Rapid ca nu are capacitate financiara, am estimat pentru Dinamo ca are capacitate financiara». Dar, iata ca vine Dinamo si zice ca nu are aceasta capacitate decat daca clubul este sustinut de legea insolventei. Si atunci, care sunt unitatile de masura? Cum judeca domnul Duru? De ce Dinamo a primit licenta si Rapidul nu?! De ce?! Domnul Burleanu trebuie sa ia act si sa intrebe public, sa explice de ce se taie cu unitati de masura inegale! Avem dovada publica, prin gestul facut de Dinamo, care a recunoscut ca nu are surse interne pentru a-si asigura finantarea. In Romania nu mai avem fotbal, avem un trucaj continuu, nu se mai poate asa!”.

UEFA s-a interesat de cazul „cainilor”

Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Viorel Duru a declarat ca va retrage clubului Dinamo licenta de participare in cupele europene: „Daca Dinamo va informa licentiatorul ca a solicitat intrarea in insolventa, voi propune retragerea licentei pentru participarea in cupele europene. Vineri am primit un telefon de la UEFA, prin care am fost intrebat daca este adevarat ce scrie presa si am confirmat. Am convenit ca vom ramane in contact. In acea zi, inainte de telefonul primit de la UEFA, am transmis o scrisoare clubului Dinamo, in care pe articolele din Regulamentul de Licentiere am solicitat un punct de vedere scris, pentru ca este vorba de un eveniment economic de importanta majora, care afecteaza pozitia financiara a clubului, articolul 50 din regulament. Cand un finantator nu mai doreste sa finanteze, s-a dus de rapa clubul respectiv. E ceea ce se intampla la Dinamo, domnul Negoita probabil ca nu mai poate sau nu mai vrea si asta este revoltator. Cu siguranta au incercat sa ma insele”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger