AcasăSPORTE campion, ce pusca lui!

E campion, ce pusca lui!

Pusca tiristului cantareste 3 kilograme

Primul titlul olimpic obtinut de Romania la Jocurile Olimpice de la Londra a venit dintr-o competitie la care putini se asteptau, Alin Moldoveanu castigand, ieri, finala de pusca cu aer comprimat pe distanta de 10 metri.

Alin a adus primul aur Romaniei la Londra

Alin Moldoveanu si italianul Niccolo Campriani, campionul mondial en-titre, s-au calificat in finala cu acelasi rezultat, 599 de puncte, iar in ultimul act au oferit un duel pe viata si pe moarte, dar, in cele din urma, focsaneanul si-a pastrat mai bine calmul si a castigat finala cu 702,1 puncte, avand cu 0,6 mai multe puncte decat marele sau rival.

Pusca tiristului cantareste 3 kilograme

Moldoveanu se razbuna, astfel, pentru esecul de la Beijing, din 2008, cand a ratat podiumul olimpic pentru 0,3 puncte. Elevul lui Olimpiu Marin, de la Dinamo Bucuresti, si-a trecut in cont, la Londra, a opta medalie dintr-un palmares impresionant. Alin (29 de ani) a fost vicecampion mondial la Zagreb, in 2006, a castigat Cupa Mondiala de la Munchen, din 2008, obtinand alte patru medalii de argint la editii diferite de Cupa Mondiala si un bronz la Europenele de la Gyor, din 2004, toate medaliile fiind cucerite in aceeasi proba – pusca cu aer comprimat 10 metri.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger