AcasăSPORTDupa sinuciderea lui Gary Speed, PFA a editat un ghid pentru jucatori...

Dupa sinuciderea lui Gary Speed, PFA a editat un ghid pentru jucatori din benzi desenate

Gary Speed s-a sinucis in urma cu patru zile

Englezii cred ca fotbalistii profesionisti sufera in mare lor majoritate de depresii si, din aceasta cauza, unii chiar ajung sa-si puna capat zilelor.

Gary Speed s-a sinucis in urma cu patru zile

Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Anglia si Tara Galilor (PFA), organism al carui director executiv este faimosul Gordon Taylor, a tiparit un ghid impotriva depresiilor jucatorilor pe care l-a trimis la toti cei 4.000 de membri. Aceasta a fost prima masura dupa sinuciderea selectionerului Tarii Galilor, Gary Speed, despre care Taylor sustine ca a cazut victima deprimarii.

Material didactic: Gascoine sau Collymore

 

PFA arata cum ajung fotbalistii la depresie si stres

Ghidul pregatit de PFA contine cateva studii de caz concludente: Andy Cole (ex Manchester United), Neil Lennon (antrenor la Celtic Glasgow), Stan Collymore (ex Liverpool), Paul Gascoine (ex Tottenham) sau Clarke Carlisle ( joaca la Preston North si este presedintele PFA). Ghidul va fi pus la dispozitia a 50.000 de fosti fotbalisti profesionisti. Asociatia engleza a deschis chiar si hotline la care jucatorii care cred ca sufera de probleme mentale pot apela pentru tratament. “Sper ca aceasta tragedie sa-i incurajeze pe cei cu probleme sa ceara ajutor. Vreau ca ei sa stie ca exista cineva care ii poate ajuta si care intelege prin ce trec”, a explicat Taylor.

Pe intelesul tuturor

 

Ghidul conceput de PFA s-a dorit a fi unul pe intelesul tuturor. Pentru a fi mai usor de citit, s-a ales ca mesajul sa fie transmis prin intermediul unui artist englez, Paul Trevillion, care a reeditat o poveste de benzi desenate (Roy of the Rovers), celebra in Anglia intre 1976-1995. Presedintele PFA, Clarke Carlisle, care a suferit de alcoolism in 2003 si a fost tratat la clinica lui Tony Adams, a transmis un mesaj personal pentru jucatorii activi. El a indicat tragedia portarului german Robert Enke, care s-a sinucis in 2009, drept un exemplu de depresie moderna. ”Jucatorii cunoscuti pentru aptitudinile fizice vorbesc rar despre stresul mental. Multi dintre ei nu stiu cum sa caute ajutor pentru stres, anxietate sau depresie atunci cand sunt cuprinsi de aceste stari. Acest ghid explica la ce presiuni psihice sunt supusi jucatorii si arata ca fotbalistii profesionisti sunt oameni, nu masini”, a spus Carlisle.

author avatar
Sebastian Stan
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger