AcasăSPORTDupa Lance Armstrong, Jalabert si O'Grady recunosc si ei ca s-au dopat

Dupa Lance Armstrong, Jalabert si O’Grady recunosc si ei ca s-au dopat

Jalabert (foto)si O'Grady, fosti campioni manjiti de mizeria dopajului

Ciclistul australian Stuart O’Grady si francezul Laurent Jalabert au confirmat, ieri, ca s-au dopat cu EPO inaintea Turului Frantei din 1998, dupa ce numele lor au aparut in raportul comisiei de ancheta a Senatului francez pentru lupta contra dopajului.

Jalabert (foto)si O'Grady, fosti campioni manjiti de mizeria dopajului
O'Grady

Stuart O’Grady, care si-a anuntat luni retragerea din activitate la 39 de ani, a recunoscut intr-un interviu pentru publicatia „The Advertiser” ca a utilizat EPO in cariera sa. Australianul a castigat o etapa si a purtat tricoul galben pentru trei zile in Turul Frantei din 1998. O’Grady a declarat ca s-a dopat singur, fara stirea echipei sale de atunci, GAN: „Nicio alta persoana nu a fost implicata. Am trecut granita cu doua saptamani inainte de inceperea Turului Frantei si mi-am cumparat produsul de la farmacie. Am fost extrem de atent la cantitatile pe care le foloseam, deoarece auzisem cateva povesti urate. Dupa afacerea Festina, m-am debarasat de tot ce aveam si nu m-am mai dopat”. Rutierul australian a marturisit ca cel mai greu moment a fost cand le-a spus parintilor sai: „A fost cel mai greu moment din viata mea. Le-am cerut sa ma asculte pentru a avea tabloul complet. Toata cariera mea am incercat sa-i fac pe parintii mei sa se mandreasca cu mine. Ciclistii sunt si ei oameni si fac greseli. Am luat decizia de a ma dopa doar din prisma Turului Frantei. Este doar o parte din viata mea. Am vazut ciclisti arestati, care au mers la inchisoare, si asta m-a facut sa-mi fie frica”. Fostul ciclist francez Laurent Jalabert a recunoscut si el ca s-a dopat cu EPO in 1998. „Numele sau apare in aceasta ancheta si el isi asuma responsabilitatea. El a recunoscut in fata comisiei, este responsabil pentru faptele sale si este gata sa suporte consecintele”, se arata intr-un comunicat al avocatului sau. Laurent Jalabert, in varsta de 44 de ani, a fost victima unui grav accident de circulatie in luna martie. El trebuia sa fie unul dintre consultantii editiei din acest an a Turului Frantei, dar s-a retras dupa ce numele sau a fost implicat in scandalul de dopaj.

Conform informatiilor continute in raportul comisiei de ancheta a Senatului francez pentru lupta contra dopajului, urmatorii rutieri se afla pe lista sportivilor dopati in Turul Frantei din 1998 si 1999: italianul Marco Pantani si germanul Jan Ullrich, aflati in aceasta ordine pe primele doua locuri la Turul Frantei din 1998, italienii Mario Cipollini, Andrea Tafi, Nicola Minali, Fabio Sacchi, spaniolii Abraham Olano (campion mondial), Marcos Serrano, Manuel Beltran, germanii Jens Heppner si Erik Zabel, australianul Stuart O’Grady, olandezul Jeroen Blijlevens, danezul Bo Hamburger, americanul Kevin Livingstone si francezii Laurent Desbiens, Jacky Durand si Laurent Jalabert.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger