AcasăSPORTDupa 18 luni, Lucian Bute revine in ring. Se bate cu campionul...

Dupa 18 luni, Lucian Bute revine in ring. Se bate cu campionul Europei de la supermijlocie!

Multi ii cantau prohodul, insa Lucian Bute a gasit forta necesara pentru a reveni in ring si, de ce nu, pentru a se bate din nou la nivel inalt.

Pugilistul roman a anuntat, marti seara, ca, pe 15 august, va boxa din nou, la Montreal. Romanul revine astfel in ring, dupa o pauza de mai bine de 18 luni, ultimul sau meci avand loc in ianuarie anul trecut, cand a fost invins, la decizie, de haitianul Jean Pascal.

Bute ar fi trebuit sa se bata in decembrie anul trecut, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar problemele de sanatate i-au dat mari batai de cap si l-au obligat sa se retraga din acel meci.

Acum, Lucian il va infrunta pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european en-titre la categoria supermijlocie. Partida se vrea a fi una de incalzire, se va disputa pe durata a 10 reprize, dar si una de control, oamenii din spatele lui Bute fiind dornici sa vada daca romanul mai are cele necesare pentru a emite pretentii la o centura mondiala.

Andrea Di Luisa are un palmares interesant, din punctul de vedere al cifrelor, 17 victorii (13 obtinute prin knock-out) si doua infrangeri, dar trebuie luat in calcul faptul ca italianul a boxat pana acum numai in tara natala, cu adversari prea putin cunoscuti la nivel mondial.

Intrebat de ce nu si-a stabilit un adversar mai cunoscut pentru acest meci, Bute a tinut sa precizeze ca „dupa 18 luni de pauza, trebuie sa fiu multumit de faptul ca inca mai pot urca in ring”.

Exista informatii conform carora Bute ar putea fi luat in calcule pentru un meci de titlu mondial disputat la sfarsitul anului viitor, cu conditia ca, pana atunci, romanul sa treaca de Di Luisa si sa mai castige inca cel putin un meci de control.

author avatar
Cristi Ionita
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger