AcasăSPORTDupa 110 ani, echipa care i-a suflat Stelei Cupa Intercontintala a picat...

Dupa 110 ani, echipa care i-a suflat Stelei Cupa Intercontintala a picat in B

Comparat cu Real Madrid in America de Sud, marele club River Plate a retrogradat pentru prima data in 110 de istorie. Orasul Buenos Aires a fost in stare de asediu.

Pumpido, Gallego si Funes celebreaza succesul cu Steaua, de la Tokyo (1986), in Cupa Intercontinentala

Adevarata drama in fotbalul argentinian si motiv de intrunire in regim de urgenta a Guvernului: a retrogradat River Plate! Mii de „barrabravas” au rabufnit la finalul returului de baraj cu Belgrano (scor 1-1, dupa 0-2 in prima mansa), intentionand sa dea foc arenei „El Monumental”. Legendarul stadion, modernizat in 1958 cu banii obtinuti din vanzarea lui Omar Sivori la Juventus Torino, a scapat de furia fanaticilor suporteri, dar numeroase masini, autobuze si magazine din oras n-au mai avut sansa.

Pagubele calculate la o zi de la incheierea incidentelor depasesc 100 de milioane de euro. Insasi Cristina Kirchner, presedintele Argentinei si fan declarat al celor de la River, a solicitat o verificare „la sange” a autoritatilor pentru gasirea vinovatilor.

Passarella, baricadat in „El Monumental”

Fotbalistii lui River, devastati la finalul partidei cu Belgrano

Presedintele clubului, fostul mare fotbalist Daniel Passarella, a putut parasi stadionul abia dupa patru ceasuri de la incheierea partidei cu Belgrano. Fanii n-au mai tinut cont ca este vorba despre unul dintre cei mai mari jucatori din istoria clubului si l-au amenintat cu moartea, cerandu-i capul. In loc de demisie, Passarella i-a intaratat si mai mult pe „ultrasii” turbati de furie: „Rezist! Vor trebui sa ma scoata de aici cu picioarele inainte!”.

Un Real Madrid in varianta sud-americana

Fortele de ordine au folosit tunuri de apa pentru a-i potoli pe fanii "milionarilor"

110 ani de istorie si trofee cat nici nu pot rivalii sa-si imagineze. Acesta este River Plate in Argentina, un club comparat pe continentul sud-american cu Real Madridul european. Gruparea „milionarilor” are 44 de titluri nationale (ultimul a fost castigat in 2008) si doua Cupe Libertadores (echivalentul Ligii Campionilor), plus o Cupa Intercontinentala, adjudecata in 1986, la Tokyo, in fata Stelei, prin golul marcat de Alzamendi. De-a lungul timpului, pe „El Monumental” au fost idoli Alfredo Di Stefano, Omar Sivori, Daniel Passarella, Ramon Diaz, Mario Kempes, Nery Pumpido, Sergio Goycochea, Claudio Caniggia, Oscar Rugerri, Enzo Francescoli, Abel Balbo, Gabriel Batistuta, Ariel Ortega si Pablo Aimar. Statistica fotbalului argentinian arata ca au mai ramas doar doua echipe neretrogradate in intreaga lor istorie: Boca Junior si Independiente Buenos Aires.

Antrenor cu pedigree… de „B”

Antrenorul care-a retrogradat Riverul, Juan Jose Lopez, este un tehnician obisnuit cu partidele din esalonul secund. Contraperformanta de la carma „milionarilor” este cea de-a patra de acest gen din palmaresul sau: Lopez a mai picat in „B” cu echipele Union Santa Fe, Instituto si Tallerres.

Duel „El Ogro” Fabbiani si Amalia Granata

Milionarii" parasesc cu capetele plecate gazonul de pe "El Monumental"

Fost atacant la CFR Cluj, Cristian Fabbiani este „indurerat” de retrogradarea echipei River Plate. Cel supranumit „El Ogro” a postat mesaje de sustinere pentru fanii „milionarilor” pe reteaua „Twitter”: „Este ca si cum as fi murit. Ma simt si eu responsabil pentru retrogradarea formatiei mele favorite. N-am cuvinte sa mai spun ceva, pur si simplu sunt impietrit”.

Un "barrabrava" in actiune

Vorbele lui Fabbiani n-au miscat-o deloc pe Amalia Granata, fosta sa sotie si cunoscuta simpatizanta a celor de la Newell’s Old Boys. „Ce bine….! Uraaa!”, i-a raspuns Amalia lui Fabbiani pe „Twitter”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger