AcasăSPORTDumitru Graur il vinde pe Lucescu pe 80.000 de euro

Dumitru Graur il vinde pe Lucescu pe 80.000 de euro

Dumitru Graur, un om care a muncit mult la filmul despre Lucescu, concret vreo doi ani

Veteranul comentator sportiv Dumitru Graur, in prezent colaborator al posturilor de televiziune Realitatea TV si DolceSport, a finalizat proiectul vietii sale: un film documentar despre viata si activitatea marelui antrenor roman Mircea Lucescu.

Dumitru Graur, un om care a muncit mult la filmul despre Lucescu, concret vreo doi ani

Superproductia, care este intitulata „Il Luce”, se bazeaza, in mare masura, pe imagini ale TVR.

Lucescu, Akmetov si Rat, in 2009, dupa castigarea Cupei UEFA

De altfel, autorul documentarului recunoaste faptul ca a produs un soi de serial de televiziune, „care se intinde pe 16 episoade, a cate 52 minute fiecare, extrem de bogat in ilustratie de arhiva”, o arhiva despre care un alt teverist indepartat samavolniceste din institutie – e vorba despre Andi Vilara – afirma ca a cam fost descompletata de Dumitru Graur, inainte de transferul sau la Prima TV („cand a plecat la Prima TV, a luat cu el niste casete care erau proprietatea TVR”).

De pe bancile scolii, pe cele ale marilor echipe de fotbal

Brevetul obtinut de la OSIM legat de filmul documentar "Il Luce"

Oricum ar fi, opera lui Dadi Graur, dedicata lui Mircea Lucescu, merita vazuta, aceasta continand aspecte din viata renumitului antrenor, de pe bancile scolii si pana pe bancile echipelor Corvinul, Dinamo, Pisa, Brescia, Inter, Rapid, Galatasaray, Besiktas si Sahtior Donetk. Evident, nu lipsesc imagini cu „Il Luce” la timona primei reprezentative, documentarul incheindu-se cu cea mai mare performanta atehnicianului bucurestean, castigarea Cupei UEFA, cu Sahtior Donetk, in 2009.

Primul episod, pe 1 iulie, la DolceSport

Dumitru Graur afirma ca filmul „este primul de acest gen care s-a realizat vreodata in Romania, si destul de probabil in tot estul Europei”, difuzarea sa fiind prevazuta sa inceapa pe 1 iulie, pe canalul DolceSport. Din cate se pare, Graur a incasat din vanzarea drepturilor –  cedate catre DolceSport – aproximativ 80.000 de euro, suma din care cel mai talentat comentator roman de la Cornel Pumnea incoace  a promis ca va cinsti si o serie de regizori si cameramani din TVR, care si-au adus contributia, de-a lungul anilor, la materialul filmat.

author avatar
Mihai Koblenko
1.596 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger