AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuDulaul pacalit de-un porumboi

Dulaul pacalit de-un porumboi

Viorel Hizo a antrenat de trei ori gruparea FC Vaslui

Acum, in miez de iarna, cand tot romanul se lupta cu nametii pusi in drum de fiorosul viscol ce ne-a inzapezit caile si ne-a muscat urechile cu gerul naprasnic, in Antalya, ajunsa la inceputul fiecarui an tara stagiilor de pregarire a zeci de echipe de fotbal, dragutii de jucatori se scalda in budanele cu ultravioletele trimise cu darnicie de generosul astru al luminii, uitand de frig si de vremea caineasca de-acasa.

Viorel Hizo a antrenat de trei ori gruparea FC Vaslui

Plecati, asadar, sa alerge prin iarba, fara sa mai gafaie prin zapezile carpatine, ei au prins drag de baclavalele si cafelele turcesti, dar mai ales de programul lenevos ce pluteste prin vechile pasalacuri. Multumita televiziunilor de sport, i-am vazut in meciurile disputate si pot spune ca nu prea au facut progrese, ba cativa chiar m-au deziluzionat, nu pentru ca au pierdut unele partide cu adversari destul de modesti, ci fiindca n-au jucat mai nimic. Vazandu-i cum se lasa pe tanjala, cum paseaza fara jena la adversar, cum se deplaseaza de parca ar avea doar doua viteze, incet si pe loc, ma intrebam de ce naiba patronii lor cheltuiesc saci de bani cu aceste deplasari de lux? Nu de alta, dar, cum ajung in tara, aceiasi finantatori devin, destul de des, uituci cand vine vorba de salarii ori prime de joc. Sa fie vorba doar de o ambitie a patronilor, de-o impaunare, ori de-o meschina concurenta?! Fiindca veni vorba de patroni, nu pot sa nu ma mir de decizia agro-alimentarului Porumboiu, care l-a matrasit pe Viorel Hizo, zis Dulaul, pe motiv ca antrenorul ar fi latrat injuraturi la adresa lui. Poate asa este, dar chiar atat de nobil a ajuns fostul arbitru de pe malul Barladului incat nu mai suporta sa se spuna si lucruri nu prea crestinesti despre el? Uita latifundiarul urmas al lui {tefan cel Mare ce a facut Hizo pentru echipa lui? Nu au pret eforturile si rezultatele bune obtinute de distinsul tehnician? Pacat! Cum, cu doar cateva saptamani inainte, Porumboiu stabilise cu Hizo programul echipei pentru retur, se poate spune ca ne putem gandi la povestea ursului pacalit de vulpe, doar ca aici e vorba de un dulau si de un porumboi! Lasand in plata Domnului fotbalul, sambata seara am privit jocul de handbal din Liga Campionilor dintre Krim si Oltchim, disputat la Ljubljana. Romancele, dupa un joc spectaculos si eficient, au castigat cu scorul de 31-25.  Toate fetele lui Radu Voina au jucat foarte bine, dar trebuie sa o evidentiez pe Luminita Hutupan, venita sa joace la cei 40 de ani ai sai sub culorile valcene. Ea a fost un adevarat inger pazitor al portii campioanei noastre.

P.S. Tot sambata seara, turma lui Becali a fost mancata de lupii primarului Minea de la Chiajna. Baietii din comuna cu cei mai multi gemeni din tara i-au jupuit patru oi finantatorului din Pipera. Lasand de-o parte rusinea patita de fosta campioana a Europei, ne intrebam ce-o face primarul Mircea Minea in localitatea doamnei Chiajna de se nasc tot la a doua casa perechi de copilasi, iar echipa lui reuseste sa-i umileasca pe banuitii superfotbalisti ai lui Gigi, adunati din cele patru vanturi?!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger