AcasăSPORTDubla Bute - Froch, afacere de 100 de milioane de dolari

Dubla Bute – Froch, afacere de 100 de milioane de dolari

Bute este pregatit sa infrunte “Cobra”

Sansele ca Lucian Bute si Carl Froch sa-si masoare fortele in 2012 sunt tot mai mari, dupa ce Jean Bedard, patronul de la Interbox, a anuntat ca s-a ajuns la un acord financiar.

Bute este pregatit sa infrunte “Cobra”

Ironizat de toata lumea pentru ca isi apara centura impotriva unor adversari slabi, campionul mondial roman la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, se pregateste pentru un 2012 incendiar. Interbox discuta intens pentru ca „Mister KO” sa dispute un dublu meci impotriva lui Carl „Cobra” Froch, fostul campion mondial al versiunii WBC. Informatia a fost confirmata de Jean Bedard, acesta afirmand ca a ajuns la un acord financiar cu Eddie Hearn, promoter-ul lui Froch.

Interbox – 50 de milioane, Bute – 4 milioane

Froch vrea centura romanului

Interbox va retine banii obtinuti din televizarea meciurilor in Canada, iar oamenii lui Froch vor pastra banii obtinuti din televizarea meciurilor in Anglia. Celelalte milioane produse de dubla Bute – Froch vor fi impartite in mod egal intre parti. In aceste conditii, presa canadiana estimeaza ca Interbox va castiga circa 50 de milioane de dolari de pe urma ambelor „manse”, iar Lucian si-ar putea dubla bursa de 2 milioane de dolari pe care a avut-o cu Glen Johnson, in noiembrie, la Quebec, atunci cand si-a aparat pentru a noua oara centura de campion.

Se cauta locatia

Bedard a mai spus ca cel mai probabil meciurile vor avea loc in aprilie, in Canada si in august in Anglia. Ramane de stabilit locatia exacta pentru meciul din Canada, “in conditiile in care arenele din Quebec si Montreal sunt pline in acea perioada cu meciuri din play-off-ul NHL (n.r. – Liga Nord-Americana de hochei pe gheata)”. Froch si-ar fi dorit ca meciul initial sa aiba loc in Trent Arena din Nottingham, orasul natal al englezului, dar fara centura de campion la brau este obligat sa mearga mai intai in fief-ul romanului.

Lucian nu boxeaza in Romania

Pe langa acordul cu staff-ul lui Froch, Jean Bedard a anuntat si programul lui Lucian Bute pentru 2012. In principiu, boxerul roman va sustine trei meciuri anul viitor, in aprilie, august si decembrie. Daca pentru primele doua s-a batut palma cu staff-ul lui Froch, al treilea se va disputa, cel mai probabil, in Canada sau SUA. In aceste conditii, abia in 2013, cel mai devreme, am mai avea sanse sa-l vedem pe campionul roman boxand la Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger