AcasăSPORTDrumul spre Romexpo trece prin Valcea

Drumul spre Romexpo trece prin Valcea

O victorie obtinuta duminica seara ne asigura calificarea in semifinalele Ligii Campionilor

Campioana Romaniei la handbal feminin are parte de un sezon palpitant, iar viitorul ii va fi decis in meciul cu Krim Ljubljana, de duminica, programat la Valcea.

O victorie obtinuta duminica seara ne asigura calificarea in semifinalele Ligii Campionilor

O victorie ar asigura matematic accesul in semifinalele Ligii Campionilor, faza a competitiei in care Oltchim vrea sa dispute meciul de pe teren propriu la Romexpo, in Bucuresti. Presedintele FRH, Cristian Gatu, crede ca aproape 15.000 de oameni vor veni sa vada Oltchim in penultimul act al competitiei. Pana atunci, „alchimistele” se gandesc serios la castigarea grupei din care mai fac parte Zvezda Zvenigorod si Ferencvaros. Elevele lui Jakob Vestergaard au avantajul ca disputa Zvezda – Ferencvaros se va disputa maine, cu o zi inainte de Oltchim – Krim. Conform presedintelului Petre Berbecaru, calculele sunt extrem de simple: „Pentru calificare, avem nevoie de acelasi rezultat ca Ferencvaros. Daca ele pierd, putem pierde si noi. Totusi, pentru Oltchim nu exista decat varianta locului 1. Si atunci, daca Ferencvaros bate, trebuie sa batem la 3 goluri. Daca unguroaicele nu castiga in Rusia, atunci ramane la un clasament in doi cu Krim si trebuie sa anulam infrangerea suferita in tur, 24-28, ceea ce inseamna ca avem nevoie de o victorie la minim 5 goluri diferenta”. Berbecaru a tinut sa sublinieze si ca „ratarea calificarii in semifinale ar putea echivala chiar cu desfiintarea clubului Oltchim”.

Finala e profitabila pe National Arena!

Desi Cristian Gatu nu agreeaza varianta ca Oltchim sa joace finala Ligii Campionilor pe „National Arena”, in cazul in care ajunge in faza respectiva a competitiei, Petre Berbecaru sustine ca aceasta posibilitate ar reprezenta un avantaj financiar si de imagine. „La finala din 2010, pierduta cu Viborg, am avut 5.000 de spectatori in Sala Polivalenta si inca 30.000 de cereri de bilete. Acuma, daca facem finala pe National Arena, am putea aduna peste un milion de euro din vanzarea de bilete, iar amenajarea nu ne-ar costa mai mult de 70.000 de euro, ceea ce ar insemna un profit frumusel”, a declarat seful Oltchimului.

author avatar
eNational
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger