AcasăSPORTDrepturile tv din Premier League asigura 43% din bugetul clubului londonez: Chelsea...

Drepturile tv din Premier League asigura 43% din bugetul clubului londonez: Chelsea castiga intr-un singur meci cat Steaua in tot campionatul!

Chelsea are un buget de 20 de ori mai mare decat cel al Stelei

Desi abia pe 3 in campionat, la 19 puncte in urma liderului Manchester United, Chelsea Londra este clubul care incaseaza in Anglia cei mai multi bani din drepturile tv!

Chelsea are un buget de 20 de ori mai mare decat cel al Stelei

Gruparea finantata de oligarhul rus Roman Abramovici primeste 138,4 milioane de euro pe an din drepturile tv, adica 3,6 milioane de euro pe meci jucat in Premier League. Dintr-o singura partida, londonezii castiga mai mult decat Steaua (3,5 milioane de euro) intr-un sezon incununat cu titlul de campioana, cum se prefigureaza a fi acesta! Tinand cont de cheltuielile unui asemenea colos, cele 138 de milioane au o importanta colosala pentru Chelsea, in conditiile in care suma reprezinta 43% din bugetul pe un an al clubului, cifrat la 323 de milioane de euro.
In Europa, liderul absolut al incasarilor din drepturi tv este Real Madrid. Primera Division aduce anual 650 de milioane de euro de la televiziuni, iar jumatate din suma revine gigantilor Real si Barcelona, dupa cum urmeaza: madrilenii iau 199,9 milioane de euro, catalanii „doar” 178,7 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger