AcasăSPORTDrepturile tv din Premier League, anchetate de procurori

Drepturile tv din Premier League, anchetate de procurori

Premier League este mai mult decat o simpla competitie fotbalistica

Autoritatile britanice au lansat o investigatie in ceea ce priveste conditiile in care au fost cedate drepturile de televizare din Marea Britanie a meciurilor din Premier League.

Premier League este mai mult decat o simpla competitie fotbalistica

Autoritatea de reglementare in comunicatii (Ofcom) a anuntat ca va investiga anumite bariere competitionale ca urmare a unei plangeri inaintata in septembrie de Virgin Media. In prezent, drepturile tv sunt detinute de BT si Sky Sports, aflate in proprietatea magnatului media Rupert Murdoch. Compania Virgin considera ca nu se difuzeaza suficiente meciuri in direct, iar telespectatorii sunt nevoiti sa plateasca abonamente din ce in ce mai scumpe pentru a avea acces la posturile care transmit partide din Premier League.
Drepturile TV din Marea Britanie au crescut cu 70%, ajungand la trei miliarde de lire sterline (3,7 miliarde de euro) pentru trei sezoane. Contractul aflat in vigoare se va incheia in 2016. Urmatoarea licitatie pentru cedarea drepturilor tv ar trebui sa aiba loc la inceputul anului 2015, dar procesul poate fi afectat de ancheta Ofcom, care este posibil sa dureze cativa ani!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger