AcasăSPORTDrepturile tv din Liga 1, sub lupa Consiliului Concurentei

Drepturile tv din Liga 1, sub lupa Consiliului Concurentei

Meciurile din Liga 1, vazute doar de cateva mii de telespectatori

Consiliul Concurentei a demarat in aceasta vara o investigatie pe tema televizarii meciurilor din Liga 1, a declarat, ieri, Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei.

Meciurile din Liga 1, vazute doar de cateva mii de telespectatori

„Pana in acest an, am avut sub control difuzarea meciurilor de fotbal. Insa Liga Profesionista a incercat un nou mecanism, pe care il investigam. Pana acum, s-a mers pe o formula cu mai multe loturi, din care majoritatea au ajuns la un singur operator. Acum, LPF a venit cu un alt model, sa dam meciurile catre toata lumea, insa unii operatori de cablu le-au achizitionat, iar altii, nu. Impactul e acelasi: doar jumatate din tara are acces la meciurile de fotbal”, a aratat Chiritoiu.
In martie, LPF a anuntat semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast, din Malta, privind comercializarea drepturilor tv ale meciurilor din Liga 1. Ulterior, in iunie, compania de cablu UPC a incheiat un acord de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia posturilor Look TV si Look Plus, care urmau sa difuzeze meciurile de fotbal. In replica, compania rivala RCS&RDS a depus o plangere la Consiliul Concurentei, privind „incalcarea legislatiei concurentei”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger