AcasăSPORTDrama lui George Balta ii uneste pe rivalii de moarte

Drama lui George Balta ii uneste pe rivalii de moarte

Rugby-ul romanesc se pregateste de un nou moment special maine, cand, pe Stadionul „Olimpia” din Capitala, incepand cu ora 11.00, jucatorii de la doua echipe „rivale de moarte” isi unesc fortele pentru un scop nobil.

"Stejarii" vor sa termine anul neinvinsi
Prietenii lui George au contribuit cu tot ce au putut la organizarea meciului

Pe 11 martie 2006, George Balta, junior la CS Olimpia, suferea un grav accident pe terenul de rugby. O luxatie anterioara bilaterala C6-C7 l-a tintuit intr-un carucior cu rotile, paralizat de la piept in jos. Intr-o prima clipa, a driblat moartea, dar George Balta traieste o alta viata de mai bine de sapte ani incoace. Parintii lui au fost obligati sa renunte la locurile de munca obisnuite, pentru a avea grija de el, iar indemnizatiile de insotitori nu depasesc cateva sute de lei pe luna. Pentru a-si asigura existenta si recuperarea, George a fost obligat sa-si ia doua joburi. Dar, dupa sapte ani, rugbistul are mare nevoie de un carucior nou, performant, al carui pret este mult prea mare. Si cum se stie ca rugbistii sunt cei mai uniti, jucatorii de la CS Olimpia, fosti colegi de generatie cu George Balta, si rivalii de la RC Grivita au spus imediat „prezent!” cand s-a pus problema unui meci caritabil. Astfel ca maine, de la ora 11.00, pe Stadionul „Olimpia”, personajele principale ale unora dintre cele mai acerbe confruntari din Divizia A se vor reintalni intr-un meci al carui unic scop este strangerea de fonduri pentru caruciorul lui George Balta. Partida va fi prefatata de alte doua meciuri speciale: unul intre doua echipe de fete si unul intre o echipa de fete si o echipa de jucatori imbracati la patru ace. Pretul unui bilet este de 10 lei, tichetele urmand a fi comercializate direct la stadion. Toate incasarile se vor indrepta catre George Balta, iar spectatorii vor putea face si donatii la fata locului. La eveniment si-au anuntat prezenta multe nume grele ale sportului, in frunte cu Ana Maria Branza, vicecampioana olimpica si dubla campioana mondiala la scrima, care s-a declarat incantata sa participe la un eveniment pus la cale pentru un tanar care a schimbat vieti cu determinarea si atitudinea sa.

Seara, la meciul „stejarilor” cu Fiji

Sportivii care vor evolua in meciul caritabil de pe Stadionul „Olimpia” isi vor schimba rolul maine seara, cand vor face galerie nationalei de rugby a Romaniei. „Stejarii” infrunta echipa Fiji, intr-un meci care se va disputa de la ora 19.00, pe Stadionul „Arcul de Triumf”. Vlaicu si compania disputa al 11-lea si ultimul meci din acest an, iar obiectivul este unul clar – sa ramana neinvinsi! Romania are noua victorii si un egal in 2013, „Stejarii” facand senzatie cu ultimele doua succese obtinute: 19-18 cu Tonga si 21-20 contra Canadei. Totusi, Fiji reprezinta si cel mai greu adversar intalnit in acest an. Fijienii au la activ cateva victorii importante obtinute impotriva Italiei, Scotiei, Tarii Galilor, Frantei si chiar Australiei, si sunt cunoscuti pentru spiritul razboinic ce le permite sa se bata pentru orice balon si punct timp de 80 de minute.

author avatar
Cristi Ionita
1.166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger