AcasăSPORTDRAMĂ în fotbalul românesc! Fost mare atacant la Steaua şi la Dinamo,...

DRAMĂ în fotbalul românesc! Fost mare atacant la Steaua şi la Dinamo, găsit mort în pat

Viorel TurcuDRAMĂ în fotbalul românesc! Fost mare atacant la Steaua şi la Dinamo, găsit mort în pat

Este dramă în fotbalul românesc, după ce Viorel Turcu, fostul mare atacant, care a jucat la Steaua, Dinamo și FC Argeș, a murit la vârsta de 60 de ani. El a făcut infract şi a fost găsit decedat, în pat.

Helmut Duckadam a povestit ultimele clipe din viaţa lui Viorel Turcu

Helmut Duckadam, unul dintre prietenii lui Turcu, a fost răvășit de vestea terifiantă, mai ales că sâmbătă seară a stat de vorbă cu răposatul. „Îmi stăpânesc cu greu lacrimile. Aseară am vorbit cu Viorel. Nu avea nimic. Stabilisem să ne vedem pe 1 decembrie. Acum 10 minute am primit un telefon de la băiatul sau. L-a găsit mort în pat. A făcut infarct în somn„, a zis Helmut Duckadam.

Acum câteva ore, Viorel era viu. I-a spus băiatului că se duce să se odihnească un pic, iar când se trezește voia să se apuce sa gătească o ciorbă. Băiatul făcuse pregătirile și s-a dus la tatăl lui să îl trezească, dar nu mai mișca. Sunt terminat. Am ținut mult la Viorel. Nu mai am cuvinte. Voi încerca să îl ajut cu tot ce pot pe băiatul său cu înmormântare„, a adăugat portarul Stelei de la Sevilla.

Viorel Turcu a scris istorie în fotbalul românesc

Turcu a început fotbalul la FC Argeș, pe atunci o echipă atinsă de geniul lui Dobrin. Debutul atacantului s-a petrecut la 17 ani și 10 luni, într-un meci din penultima etapă a sezonului 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare. Dacă pierdeau, gazdele retrogradau.

Sunt mândru totodată că am jucat alături Dobrin, dar și de Balaci, la FC Olt, și de Hagi, la Steaua!„, a spus Turcu în timpul vieţii.

Viorel Turcu a mai dezvăluit și că la Dinamo a încasat cea mai mare primă din întreaga carieră de fotbalist: 57.000 de lei după eliminarea lui Dinamo Minsk.

author avatar
Andrei Ștefan
501 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger