AcasăSPORTDrăgușin, în „Groapa cu lei” din Premier League

Drăgușin, în „Groapa cu lei” din Premier League

Serialul „Transferul lui Drăgușin” s-a terminat! Românul a ales Tottenham, a refuzat Bayern și asta nu le-a picat prea bine nemților, vezi titlul din Bild – „Tottenham îi fură jucătorii lui Bayern!”. Bine, nimeni n-a furat de la nimeni, că ieri Eric Dier a plecat de la Londra la Munchen, așa că germanii tot s-au ales cu ceva.

31 de milioane de euro au plătit englezii pentru a-l cumpăra pe Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din isrtorie.

De ce a dat Tottenham atât de mulți bani pe un fundaș? Pentru că e în criză de apărători, iar asta l-a catapultat pe Drăgușin direct în vestiarul lui Ange Postecoglu.

Vedeta din apărare, Romero, nu poate juca (accidentare), iar Dier, cum am spus, a luat drumul Munchenului. Pentru internaționalul român, astea sunt vești bune, căci va avea șansa să își câștige mult mai ușor un loc în primul „11”.

Dar lupta lui abia acum începe, așa că să nu ne îmbătăm cu apă rece.

După ce se va reface, Romero (25 de ani) va reveni ca titular (are locul asigurat în prima echipă). La fel spun ziariștii britanici și despre Micky van de Ven (22 de ani), care acum duce în spate apărarea lui Spurs. În această situație, pentru Drăgușin va fi o provocare uriașă să își facă loc între titulari – trebuie să treacă peste perechea preferată de „centrali” a antrenorului Postecoglou.

Totuși, sunt zvonuri că managerul lui Tottenham i-ar fi garantat suficiente meciuri pe teren, ceea ce Bayern nu a putut promite. Se pare că discuția purtată cu Postecoglou a cântărit mult în decizia lui Drăgușin, dar acum rămâne de văzut și dacă australianul de 58 de ani se va ține de cuvânt în legătură cu șansele pe care i le va da.

Debut de foc, cu United?

Ziariștii de sport acreditați pe lângă Tottenham scriu că românul ar putea avea parte de un debut de foc în Premier League – chiar în acest weekend, împotriva lui Manchester United, colosul rănit!

Indiferent când va intra pe teren, un lucru e cert. Acesta e un moment crucial în cariera lui Radu Drăgușin. După cum spunea și Mircea Lucescu, unul dintre antrenorii care l-au sfătuit să aleagă Anglia, campionatul britanic pune accent pe latura fizică, iar el are această calitate. În funcție de ce evoluții și randament va avea, transferul la Tottenham poate fi o adevărată rampă de lansare spre giganți ca Real, Barcelona sau City. Ori Bayern, de ce să nu fie cu noroc a doua oară!?

Deocamdată, Radu Drăgușin îi calcă pe urme marelui Gică Popescu, fost jucător, la rândul lui, la Tottenham.

Cum arată topul salariilor la Tottenham

Cel mai bine plătit jucător al echipei Tottenham este starul corean Heung-Min Son, cu un salariu anual de 11,4 milioane de euro. Îl urmează în clasament croatul Ivan Perisic, care câștigă 10,9 milioane de euro pe sezon, și James Maddison, cu un salariu de 10,2 milioane de euro.

Românul Radu Drăgușin ocupă abia locul 20 în vestiar, o poziție explicabilă prin lipsa faimei la nivel internațional. Dar, la 21 de ani, pentru el cariera abia se scrie.

Premier League este cel mai teribil campionat din lume, iar Drăgușin va avea șansa să dea piept cu supervedete ca Erling Haaland, Mohammed Salah sau Antony. Cu siguranță că acești atacanți îi vor da mult de furcă românului, dar îl și vor căli pentru duelurile de la Euro 2024.

Radu Drăgușin va merge la Euro 2024 cu temele făcute. Are destul timp să îl studieze pe rivalul României de la City, Kevin De Bruyne, un alt jucător recunoscut pentru că nu iartă defensivele adverse. KDB a revenit mai puternic ca niciodată după accidentarea suferită în august 2023 și va fi pe teren în meciul Belgia – România, de la Euro.

author avatar
Mihail Ioan
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger