AcasăRecomandariDragomir, retinut pentru 24 de ore: Mitica, la “mititica”!

Dragomir, retinut pentru 24 de ore: Mitica, la “mititica”!

Inceput de saptamana cum nici in cel mai negru cosmar nu se astepta Dumitru Dragomir. Fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost retinut pentru 24 de ore intr-un dosar legat de precedent vanzare a drepturilor tv aferente campionatului intern (2011-2014).

Dragomir se apara in fata acuzatiilor care ii sunt aduse

La prima ora a diminetii – „au venit cu noaptea-n cap, la 6!” -,  politistii au descins la locuinta celui supranumit „Corleone”. Adresa lui Dragomir a fost doar una dintr-o lista de 11 (din Bucuresti si Ilfov), la care s-au efectuat perchezitii. Inclusiv la sediul LPF au mers oamenii legii, insa este evident ca intreaga atentie a reprezentat-o „debarcarea” in curtea vilei „Oracolului”. „Sunt vizate persoane suspecte de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, prejudiciul in acest dosar ridicandu-se la trei milioane de euro”, s-a aflat, pe surse, din tabara anchetatorilor. Acasa la Dragomir, politistii au zabovit cateva ceasuri, iar apoi l-au invitat pe fostul sef al Ligii Profesioniste – aratandu-i un mandat de aducere! – la sediul Politiei, de pe Calea Victoriei. Aici, lucrurile s-au derulat cu rapiditate, „Mitica” primind imediat un mandat de retinere pentru 24 de ore; cu catuse la maini, a fost urcat intr-o Dacie Logan si dus in arestul Directiei Cercetari Penale.

Comision de trei milioane din vanzarea drepturilor tv

Intr-un comunicat de presa, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a explicat ca ancheta vizeaza fapte de coruptie savarsite cu trei ani in urma, la momentul vanzarii drepturilor tv ale meciurilor din Liga 1: „Din datele si probele administrate rezulta ca, in perioada 2011-2013, patrimoniul LPF a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 de euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor tv, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii si reprezentantii societatii castigatoare. (…) suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sint implicate mai multe societati comerciale. In cauza s-a inceput urmarirea penala. Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al SRI si ANAF”.

„Ingropat” de noul Cod Penal

Daca va fi judecat dupa prevederile noului Cod Penal, Dumitru Dragomir risca sa primeasca o pedeapsa de pana la 16 ani de inchisoare! Cum, insa, „Corleone” are 68 de ani, va executa doar jumatate din pedeapsa. „Domnul Dragomir a fost retinut pentru 24 de ore. A venit cu niste acte, dar nu toate au fost luate in considerare; nu-i nicio problema, le vom folosi in instanta. Cele trei capete de acuzare sunt: evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani”, a declarat Alina Gingirof, avocatul lui Dragomir.

Ma doare la palarie, sunt in regula cu toate actele”

In momentul cand a parasit locuinta personala pentru o audieri la Politia Capitalei, fostului presedinte al LPF i s-a permis sa dialogheze cu reprezentantii presei aflati in fata casei. Degajat si pus pe glume, Dumitru Dragomir n-a dat nicio secunda senzatia ca se asteapta sa fie retinut, din contra, s-a laudat ca ii face din vorbe pe anchetatori: „Au venit la mine acasa, la hotel (n.r. – „Crystal Palace”) si la Bogdan (n.r. – Bogdan Dragomir, fiul sau). Oamenii sunt civilizati, isi fac treaba. Mi-au cerut o gagica de 18 ani, dar n-am avut de unde sa le dau. Hai, domne, asta e un razboi in care eu am cazut la mijloc, de cand ma asteptau dusmanii… Dar, ma doare la palarie, sunt in regula cu toate actele, in orice subiect”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger