AcasăSPORTDoua victorii pentru 36.000 de dolari

Doua victorii pentru 36.000 de dolari

Halep arata un tenis mult mai bun in 2016 fata de anul precedent

Principala favorita la Sydney, Simona Halep (locul 2 WTA) a trecut in doua seturi de Karolina Pliskova (11 WTA), scor 6-4, 7-5.

Halep arata un tenis mult mai bun in 2016 fata de anul precedent

Romanca a castigat al doilea meci pe care l-a disputat in acest an dupa o ora si 38 de minute. In semifinale, ea o va intalni azi pe rusoaica Svetlana Kuznetova, dubla castigatoare de Mare Slem.
Simona Halep a trecut cu bine primul examen important pe 2016, intalnirea cu Pliskova, o jucatoare de 1,86 metri inaltime, care „cocheteaza” cu Top 10 WTA (locul 7 in august 2015). Partida a fost tensionata, cu reusite, dar si cu multe greseli nefortate (33 greseli Halep, 43 Kuznetova) de ambele parti. Simona a cautat sa-si tina adversara in spatele terenului, cu mingi lungi, dar s-a ferit si cat a putut de puternica lovitura de dreapta a cehoaicei. Ca de obicei, a alergat foarte mult, fara sa mai acuze probleme la tendonul lui Ahile. Nu in ultimul rand, impotriva Pliskovei i-a functionat si primul serviciu, care a intrat in proportie de 70%.
Calificarea in semifinale i-a adus Simonei Halep un cec in valoare de 36.600 de dolari si 185 de puncte in clasamentul WTA.

Caldura, principalul dusman la Sydney

In conferinta de presa ce a urmat meciului, a doua jucatoare a lumii a explicat cat de greu i-a fost sa castige intalnirea, disputata pe o caldura sufocanta: „Impotriva Karolinei, nu poti sa ai un ritm de joc, e foarte greu de evoluat cu ea. Cred ca am facut bine ca am ramas concentrata la ultimele game-uri din setul secund si am putut sa inchei partida repede, in doua seturi. Fiind foarte cald afara, ar fi fost dificil pentru mine sa joc un set 3. Stiu ca mai am de lucru la jocul meu, stiu ca trebuie sa fiu mai buna, dar e nevoie de timp. Am nevoie de cateva luni pentru a face jocul meu mai puternic”.

Kuznetova, preferata lui Federer

Adversara din semifinale, rusoaica Svetlana Kuznetova (foto), ocupa locul 25 WTA, insa este o fosta jucatoare de Top 3. La 30 de ani, Kuznetova are in palmares doua titluri de Grand Slam (US Open – 2004, Roland Garros – 2009). In urma cu cativa ani, intrebat cine este jucatoarea sa preferata din circuitul feminin, elvetianul Roger Federer raspundea fara sa stea pe ganduri: „Svetlana Kuznetova. Intr-o zi buna, nimeni nu-i poate sta in cale”.
Halep si Kuznetova s-au mai intalnit de cinci ori, cu trei victorii pentru romanca. Ultima lor partida a avut loc in sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, editia 2014, iar Simona Halep a castigat cu 6-2, 6-2. Referitor la duelul cu Svetlana, constanteanca s-a aratat incantata ca va avea o adversara de asemenea calibru: „ O stiu destul de bine pe Kuznetova. Am jucat impotriva ei si stiu ca trimite mingea cu mult «topspin», asa ca ma astept sa infrunt o altfel de jucatoare, cu un stil diferit. Dar imi place sa joc impotriva ei. Am avut meciuri bune cu ea inainte si ma astept la o noua intalnire dificila. Bineinteles, cred ca am sansa mea, asa ca o sa intru pe teren pozitiva”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger