AcasăSPORTC.M de fotbal feminin: doua jucatoare sunt acuzate ca ar fi barbati

C.M de fotbal feminin: doua jucatoare sunt acuzate ca ar fi barbati

Bilguisa-Salimata-Simpore-Guineea-Ecuatoriala-exlcuse-barbati-cupa-mondiala-fotbal-feminin-germania

Surorile Bilguisa si Salimata Simpore au fost excluse din lotul echipei Guineea Ecuatoriala pentru Cupa Mondiala de Fotbal Feminin din Germania, care va incepe pe 26 iunie, dupa ce capitanul reprezentativei Ghanei, Florence Okoe, a afirmat ca acestea ar fi barbati, informeaza publicatia Ara.

Bilguisa-Salimata-Simpore-Guineea-Ecuatoriala-exlcuse-barbati-cupa-mondiala-fotbal-feminin-germania
Cupa Mondiala de Fotbal Feminin din Germania: Bilguisa si Salimata Simpore din Guineea Ecuatoriala sunt acuzate ca ar fi barbati!

Okoe le-a acuzat pe Bilguisa si Salimata Simpore ca sunt de fapt barbati dupa meciul amical de miercuri, insa cazul nu este unul nou, aceleasi acuzatii aparand si din partea Camerunului sau Senegalului, la Cupa Africii din noiembrie 2010.

Capitanul Ghanei, Florence Okoe, a declarat ca Bilguisa si Salimata Simpore, jucatoarele cheie ale Guineei in amicalul de miercuri, sunt de fapt barbati.

„Nu le acuzam doar pentru ca mai pierdut meciul. Trebuie luate masuri, pentru ca fotbalul african poate fi foarte grav afectat”, a declarat Okoe.

O alta jucatoare ghaneza, Diana Ankomah, a subliniat ca „este suficient contactul fizic ca sa-ti dai seama ca sunt de fapt barbati„.

FIFA studiaza acest caz insa a mentionat ca in timpul Cupei Mondiale nu va face niciun test pentru sexul jucatoarelor decat in cazul in care exista „o dovada clara” in acest sens.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger