AcasăSPORTDoua echipe in Liga Campionilor

Doua echipe in Liga Campionilor

UEFA a comunicat datele care formeaza calendarul competitional al sezonului 2016/ 2017 in ceea ce priveste cupele europene. Romaniei ii sunt rezervate doua locuri in Liga Campionilor, premiera pentru fotbalul de la noi din tara.

Liga 1, o competitie tot mai apreciata de UEFA

Campioana si vicecampioana Romaniei vor debuta in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, informeaza FRF. Jocurile din cadrul primului tur preliminar al UCL au fost programate la sfarsitul lunii iunie 2016 (28/29 iunie, respectiv 5/6 iulie), iar pentru Liga European s-au rezervat datele de 30 iunie (turul) si 7 iulie (returul). Interesant este ca partidele se vor suprapune cu meciurile Campionatului European din Franta, o premiera in acest sens pentru UEFA!
Dupa desfasurarea acestei prime faze, vor intra in competitie si reprezentantele Romaniei. Astfel, ocupanta locului 4 din Liga 1 va juca in turul 2 preliminar al Ligii Europa, prevazut sa aiba loc in 14 (tur) si 21 iulie (retur). Campioana si vicecampioana Romaniei intra in turul 3 preliminar din Champions League (26/27 iulie si 2/3 august). De asemenea, castigatoarea Cupei Romaniei si ocupanta locului 3 din Liga 1 au rezervate meciuri in turul 3 preliminar al Ligii Europa (28 iulie si 4 august). Faza play-off-ului pentru ambele competitii este programata in luna august.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger