AcasăSPORTDosarul Transferurilor in Franta: Presedintele lui Marseille, arestat

Dosarul Transferurilor in Franta: Presedintele lui Marseille, arestat

Vincent Labrune, presedintele clubului de fotbal Olympique Marseille, lider la zi in campionatul Frantei, a fost arestat.

Labrune este retinut pe motiv ca si-ar fi oprit comisioane ilicite din transferul atacantului Pierre Andre Gignac, adus in 2010 de la FC Toulouse.

Oficialii lui Marseille au anuntat, la vremea respectiva, ca au dat 16 milioane de euro pe Gignac, dar documentele descoperite ulterior au demonstrat ca suma de transfer a fost una dubla, jumatate din bani ajungand, in cele din urma, in conturile oficialilor lui O.M.

Actiunea a fost pusa la cale de Claude Dassier, presedintele clubului din acea perioada, Vincent Labrune, actualul presedinte al lui Marseille si fost director economic al clubului, si Phillipe Perez, directorul general al echipei. Toti cei trei au fost arestati.

Alaturi de ei au ajuns dupa gratii, intr-un alt dosar, si Jean Francois Fortin, presedintele formatiei Caen, si Ollivier Dall’Oglio, antrenorul lui Dijon. Ambii sunt acuzati de trucare a unor meciuri.

Olympique Marseille este lider in Franta, dupa 13 etape, avand un punct avans fata de Paris Saint Germain si doua puncte in fata celor de la Olympique Lyon.

author avatar
Cristi Ionita
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger