AcasăSPORTDosarul pariorilor din Belgia: Marius Mitu, amendat cu 15.000 de euro!

Dosarul pariorilor din Belgia: Marius Mitu, amendat cu 15.000 de euro!

Mitu, pe vremea cand facea furori in campionatul Belgiei

Fostul fotbalist roman Marius Mitu a recunoscut ca a fost amendat cu 15.000 de euro de justitia belgiana in dosarul de coruptie in care este inculpat.

Mitu, pe vremea cand facea furori in campionatul Belgiei

Procesul a inceput in februarie 2014, iar Mitu (39 de ani) este una dintre cele 31 de persoane implicate. Fostul mijlocas de la Steaua, Lierse si Anderlecht a aparut in fata judecatorilor in urma cu aproape doi ani, insa de atunci nici el si nici mass-media din Belgia nu au mai oferit detalii despre caz. „Am stat doua-trei saptamani in Belgia pentru audieri. Cand a inceput audierea persoanelor implicate, am fost scosi toti in fata salii si atunci a inceput un spectacol neplacut. Unii confirmau datele procurorilor, altii infirmau ca au jucat in meciurile indicate. Am fost bagati toti in aceeasi oala, iar lucrul asta nu m-a ajutat. Cred ca au fost 20-25 de jucatori la audieri”, a povestit Mitu.
Procurorii belgieni au decis trimitea dosarului in judecata pentru fapte petrecute intre 2004 si 2006, la limita termenului de prescriere. Acuzatiile sunt: coruptie, asociere in vederea comiterii de infractiuni, spalare de bani si santaj. Potrivit datelor din dosar, cetateanul chinez Zheyun Ye a reusit sa trucheze cel putin 12 partide din campionatul belgian, in care au fost implicate 14 cluburi. Inculpat in dosar, Marius Mitu a fost concediat in 2006 de clubul Anderlecht.

Platforma pentru supravegherea pariurilor sportive, inaugurata in Franta

Secretariatul de Stat pentru sport din Franta a inaugurat, joi, o platforma de lupta impotriva manipularii competitiilor sportive pentru castiguri la pariuri. Aceasta platforma cuprinde o unitate de coordonare, de prevenire si de lupta, precum si o unitate de supraveghere a pietei franceze a pariurilor sportive, condusa de presedintele Autoritatii Franceze de Reglementare a Jocurilor Online (ARJEL), Charles Coppolani.
Lansata sub autoritatea ministeriala, aceasta platforma va permite o coordonare si un schimb de informatii intre diferite autoritati de reglementare a jocurilor online, federatii sportive si operatorii de pariuri, atat la nivel national dar si international. In urma cu cateva zile, ARJEL a anuntat ca pariurile sportive au cunoscut o crestere considerabila in Franta, sumele mizate pe parcursul anului trecut ajungand la un total de 1,44 miliarde euro, cu 30%

author avatar
Laurentiu Teodorescu
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger