AcasăSPORTDosarul "Gazonul", deschis la cererea lui Victor Ponta

Dosarul „Gazonul”, deschis la cererea lui Victor Ponta

Starea jalnica a terenului de joc de pe cel mai mare stadion al tarii il mahneste pe primul ministru Victor Ponta. Seful Guvernului vrea o „masa de biliard” pe „National Arena” in locul traditionalei „orezarii” cu care ne-am obisnuit.

„M-am enervat foarte tare de la inceput cu aceasta problema”, si-a iesit din fire, luni seara, Victor Ponta, in momentul in care a fost intrebat la „DolceSport” cum comenteaza cazul suprafetei de joc de pe „National Arena”, impracticabila chiar si la mai bine de un an de la inaugurare.

Victor Ponta urmareste indeaproape toate problemele din sportul romanesc

Chiar daca nu este o prioritate pentru Guvern, starea gazonului de pe stadionul construit cu aproape 300 de milioane de euro va deveni una, liderul Palatului Victoria afirmand ca a cerut explicatii in acest sens: „Stiu ca nu are treaba Guvernul cu gazonul, dar evident ca am intrebat si eu ce se intampla. Mi s-a spus ca s-a intamplat acelasi lucru cu gazonul peste tot in lume. Inteleg, totusi, ca a fost o solutie tehnica proasta. Nu stiut, insa, cum de reusim noi sa alegem intotdeauna solutia cea mai proasta!”.
Steaua va intalni, maine, Ajax Amsterdam, in mansa retur a 16-imilor de finala din Europa League, meci programat chiar pe „National Arena”. La ora 22.05, cand va incepe partida, sansele ca suprafata de joc sa se prezinte in conditii optime sunt minime. In momentul de fata, neingrijit peste iarna, terenul arata deplorabil, cu brazde rupte in multe locuri.

Si, totusi, se vrea Euro2020 la Bucuresti…

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, va fi primit in audienta de premierul Victor Ponta la inceputul saptamanii viitoare. Cei doi vor analiza posibilitatea ca tara noastra sa gazduiasca un meci de la turneul final al Campionatului European din 2020, dupa cum sustine premierul: „Vom vorbi despre acel proiect de a gazdui un meci de la Euro2020. Daca putem sa facem ceva, o facem cu mare drag. Ideea suna foarte bine, dar trebuie sa vedem cat costa”. Investitiile in infrastructura pentru un astfel de eveniment se ridica la cateva miliarde de euro.

Ancheta si la FOTE

Nu doar cazul terenului de pe National Arena este in atentia Guvernului, ci si Festivalul Olimpic al Tineretului European. Mai precis, cheltuirea celor 60 de milioane de euro cu organizarea FOTE, „o competitie cam scumpa”, dupa cum a caracterizat-o primul ministru. „A fost foarte scump. Dupa ce pleaca oaspetii, vedem daca FOTE trebuia sa coste atat de mult”, a anuntat Victor Ponta.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger