AcasăSPORTDosarele secrete de la Nyon cu Nasu’ Sandu si Ionut Lupescu

Dosarele secrete de la Nyon cu Nasu’ Sandu si Ionut Lupescu

Presedintele FRF a cedat nervos dupa ce UEFA a comunicat, oficial, ca nu se implica in speta „FRF-DNA”. Liderul de la „Casa Fotbalului” banuieste ca, in realitate, „cacaciosii” de la Nyon respecta planul unei adevarate conspiratii, intretinute de fostul sau aliat, Ionut Lupescu.

Mircea Sandu a fost pus pe butuci de Ionut Lupescu

Teoretic, pana la declansarea Jihadului DNA in Romania, Mircea Sandu era un personaj intangibil. Liderul FRF isi crease – in primul rand gratie pozitiei sale de membru in Comitetul Executiv UEFA – imaginea de pion important in angrenajul celor doua mari foruri fotbalistice, prieten la catarama cu Sepp Blatter si Michel Platini etc. Intre timp, increderea in fortele proprii a fost puternic zduncinata, mai ales dupa ce, aflat in plin razboi cu DNA, Sandu a fost trimis la „tigari” de cei pe care se baza. „Statutul FRF este facut dupa regulamentele FIFA si UEFA. Nu am nicio emotie”, anunta presedintele Federatiei dupa iesirea de la audierile de la DNA.

UEFA i-a dat cu flit in razboiul cu DNA

Exact cand Mircea Sandu astepta o mana salvatoare, UEFA a remis un comunicat in care anunta ca se dezice de „fratele” de la Bucuresti, lasandu-l pe acesta sa se descurce singur cu DNA-ul. „FIFA si UEFA sunt mai cacacioase decat oricine, si asta din cauza problemei cu FC Sion (n.r. gruparea helveta a castigat la TAS un proces impotriva UEFA). Din acest motiv, au spus ca nu intervin in ancheta DNA din cazul Universitatii Craiova”, afirma, marti seara, presedintele FRF, semn ca telefonul rosu de la Nyon nu mai functioneaza.

Puciurile esuate marca Prunea & Lupescu

Mircea Sandu banuieste ca in spatele neutralitatii forului de la Nyon s-ar afla chiar fosta lui mana dreapta Ionut Lupescu, intre timp devenit consilier pe probleme de dezvoltare la UEFA. Totul a inceput in toamna lui 2008, cand Florin Prunea (ex-director al departamentului International de pe langa FRF si principal aliat al lui Ionut Lupescu) a incercat sa-l parasca pe Mircea Sandu la UEFA. Gurile rele afirma ca, in timpul unei vizite facute de Michel Platini la Bucuresti, Prunea i-ar fi plasat acestuia un plic cu documente care il incriminau pe boss-ul FRF. Din nefericire pentru Prunea, Platini a uitat “scrisorica” in masina, hartia ajungand ulterior chiar pe biroul lui Mircea Sandu. In mai 2010, in timpul unei altei vizite facute de Michel Platini, francezul a observat pe traseul catre santierul „National Arena” mai multe bannere anti-Sandu, scrise in limba engleza. “Doar doua persoane cunosteau traseul lui Platini! E clar ca Mircea Sandu a intins o nada, iar cineva a cazut in ea! Nu-mi cereti, ca nu dau nume!”, afirma, ulterior, Dumitru Dragomir. Din cate se pare, „Corleone” facea referire la Ionut Lupescu, acesta fiind banuit ca ar fi pus la cale totul. Bomboana pe coliva ar fi pusa tot de „Kaiserul” Lupescu. Se barfeste ca, pe 6 septembrie a.c,  la meciul inaugural de pe „National Arena” (partida Romania – Franta), fostul director general al FRF ar fi regizat un alt scandal anti-Sandu. Concret, cativa suporteri dinamovisti ar fi incercat sa provoace incidente in tribuna VIP, fiind blocati in extremis de stewarzi.

„Kaiserul” nu se lasa!

De cateva luni, mai precis de cand a preluat rolul de consilier pe probleme de dezvoltare a fotbalului la UEFA, Ionut Lupescu nu mai are treaba cu Romania. In realitate, insa, „Kaiserul” nu uita ca a fost fortat sa demisioneze de la FRF din cauza lui Mircea Sandu si actioneaza in consecinta, ca un veritabil Conte de Monte Cristo. Potrivit apropiatilor liderului FRF, Lupescu face lobby la Nyon pentru „mazilirea” presedintelui de la „Casa Fotbalului”. Si are timp berechet pentru asta, avand in vedere ca Ionut s-a mutat in Elvetia si este aproape zilnic la sediul din Route de Genève 46. Pe langa „strambele” pe care le-ar baga oficialilor UEFA, Lupescu se ocupa si de dinamitarea finantelor Federatiei Romane de Fotbal – vezi retragerea a trei din cei patru sponsori principali ai FRF, demers care reprezinta un minus de 1,5 milioane euro din vistieria FRF. Trebuie mentionat faptul ca aceste contracte de sponsorizare au fost semnate tot prin filtrul lui Ionut Lupescu – via Kiki Iancu, alt personaj intrat in dizgratia liderului FRF.

Si totusi, UEFA nu s-a bagat nicaieri!

In alta ordine de idei, Mircea Sandu se lamenteaza degeaba, deoarece FIFA si UEFA nu s-au implicat in scandalurile de coruptie din fotbal. In 2005, conducerea federatie de fotbal din Polonia a fost suspendata de ministrul sportului pentru cazuri de coruptie. Au existat peste 300 de arestari, care s-au soldat cu pedepse cu inchisoare. In 2006, in Italia s-a declansat celebrul „Calciopoli”, care s-a lasat cu retragea titlului de campioana pentru Juventus si retrogradarea gruparii din Torino. Ieri, instanta a horatat ca Luciano Moggi , Claudio Della Valle si Claudio Lotito sa petreaca ceva timp dupa gratii. In acest an, in Grecia a rulat filmul „Koriopolis”, un scandal care s-a lasat cu arestari, 68 la numar, pentru pariuri ilegale, frauda, santaj si spalare de bani. Doua echipe au fost retrogradate, iar prima liga elena a inceput doar cu 14 echipe. Turcia: partide trucate in 2011, presedintele lui Fenerbache arestat, iar echipei i s-a retras titlul si dreptul de a juca in UCL.

author avatar
Sebastian Stan
862 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger