AcasăSPORTDosar de dresaj

Dosar de dresaj

Este scandalul momentului în fotbal – președintele Rapidului, Daniel Niculae, a fost luat pe sus de „mascați” joi, 14 martie. În același dosar sunt implicați și lideri de galerie de la mai multe cluburi din Liga 1. Se apropie alegerile, așa că fotbalul este scos la tablă, suporterii sunt puși în temă că e posibil să fie, iar, nevoie de ei.

Dan Șucu a dat vestea, complet debusolat de ce a auzit – acuzații referitoare la „arme și muniții”. „Am primit un telefon de la avocatul clubului care mi-a spus că președintele nostru a fost ridicat de mascați. E un dosar care are legătură cu arme, muniții. Chiar nu are sens, nu înțeleg despre ce poate să fie vorba. Dar, nu văd cum ar putea să nu aibă legătură cu fotbalul”, a fost reacția la cald a milionarului Mobexpert.

Mai mulți lideri din galeria Rapidului, plus suporteri de la echipele Dinamo și Petrolul au fost aduși la audieri. Procurorii au făcut percheziții la diverse adrese din Capitală și Ilfov, de unde au găsit mai multe materiale pirotehnice.

Oficial, ni s-a transmis că este vorba despre un dosar menit să-i sperie pe ultrași, care ar trebui să nu mai folosească materiale pirotehnice la meciurile din Liga 1. Daniel Niculae i-ar fi ajutat pe fanii Rapidului să introducă pe stadioane torțe și fumigene, în cauză fiind audiat și liderul galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, zis „Bocciu”.

Ce nu se spune este că spectacolele pirotehnice sunt prezente pe stadioanele din România de mai bine de 30 de ani. La fel de bine se cunosaște faptul că aceste materiale sunt mereu introduse cu ajutorul șefilor de la club, care știu ce-și doresc suporterii – spectacol pirotehnic, atmosferă incendiară și presiune pentru adversari. Dacă ar fi să se aplice legea la sânge, ar trebui luați cu duba și încătușați cei mai mulți dintre conducătorii grupărilor de L1!

Vedem, însă, altceva, anume că autoritățile au decis să bage frica în suporteri acum, când se apropie alegerile. Un mesaj transmis la momentul oportun, fiind binecunoscut faptul că liderii de galerie au o influență puternică asupra unor mari mase de oameni. În plus, mai știm și că „băieții în treninguri” au fost folosiți de-a lungul timpului pentru tot felul de „misiuni”, cum ar fi mitinguri și proteste care vizau interesele „Sistemului”. Să fie, oare, o manevră politică și de această dată? Tot ce se poate. Suporterii au primit un mesaj clar, pe care trebuie să îl înțeleagă numaidecât, fiindcă suntem în an electoral.

Ne-am putea întreba, atunci, de ce a fost nevoie și de aducerea lui Daniel Niculae în fața procurorilor. E greu de imaginat că un fost fotbalist, actual președinte de club, personaj fără cazier, ar fi atât de influent în lumea infracțională a Capitalei. Bine, avem, totuși, câteva exemple din lumea fotbalului, dar nu este cazul aici, la șeful Rapidului…

Atunci, nu cumva numele lui „Nico” este folosit pentru promovarea Dosarului „Dresaj pe stadioane”?! Dublu campion al României, Daniel Niculae este o personalitate importantă în fotbalul din țara noastră, iar reputația sa ar putea fi de folos autorităților în cazul în care tot acest tam-tam nu este altceva decât manevră politică.

În comunicatul oficial al parchetului scrie că, „în cursul anului 2023 pe raza mun. București, s-a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfășurării meciurilor, tulburarea ordinii și liniștii publice”. Cu alte cuvinte spectacolul din tribunele unui meci de fotbal reprezintă o infracțiune. Ceva grav, care sperie. Oare atât de periculoase sunt galeriile de fotbal din România? Se prea poate, după câte vedem, dar, să fim serioși, nu sunt periculoase pentru microbiștii de rând, ci pentru sistemul ticăloșit care conduce România din umbră, de decenii bune. Dacă privim doar la acest pericol, atunci, da, dosarul și impicarea lui Daniel Niculae în povestea asta se susțin.

Altfel, nu ține! România are destule probleme pe cap și dosare grele nerezolvate și numai grija suporterilor de pe stadioane nu o aveau procurorii. Pe bune?!

author avatar
Mihail Ioan
911 afisari

4 COMENTARII

  1. La urmatorul meci sa vedem acum galeriile daca sint dresate sau nu. Daca nu sunt dresate atunci liber la scandari. Cu bannere nu ii vor lasa slugoii de la mai. Asa ca astept cu inters urmatorul congres.

  2. Covrigarul Ciolacu are abonament la palatul ciobanului fecali …scurt si cuprinzator !

  3. Ce noutate. Toate scursurile spala bani in fotbal și peste tot! Aveau și artificii ramase de la revelion. Șucu ăsta e s a trezit cu o petarda sub cur

  4. E clar… stâna lui fecalii trebuie să câștige campionatul!…
    Timp de 30 de ani n-au interesat pe nimeni si bum!…acum când pușcăriașul a luat-o în freză de la Rapid!…miliția a găsit vinovații din tribune!…
    Vorba unui mare susținător al rapidului Florian Pittis…”vinovații fără vină!”…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger