AcasăSPORTDopaj in sport: fotbalisti de la Chelsea si Arsenal, campioni de box...

Dopaj in sport: fotbalisti de la Chelsea si Arsenal, campioni de box si ciclisti

Chelsea si Arsenal, doua dintre cluburile implicate in scandalul de dopaj declansat de Mark Bonar

Un nou scandal de amploare arunca in aer fotbalul englez. Este vorba despre o poveste de dopaj in care apar numele unor staruri de la Chelsea sau Arsenal, doua dintre cele mai mari forte de pe continent.

Chelsea si Arsenal, doua dintre cluburile implicate in scandalul de dopaj declansat de Mark Bonar

Publicatia Sunday Times a deschis numarul din weekend cu dezvaluiri socante despre ce se intampla in sportul britanic, si nu numai. O investigatie efectuata de jurnalisti sub acoperire a obtinut declaratii incendiare de la medicul Mark Bonar, suspectat a fi „seful” unei retele care de mai bine de sase ani se ocupa cu dopajul. Fara sa stie ca este inregistrat de cei cu care discuta, Bonar le-a dezvaluit ziaristilor „Sunday Times” ca are o lista „de peste 150 de clienti secreti, inclusiv fotbalisti faimosi, de la Arsenal, Chelsea si chiar Leicester.

Mark Bonar

Ce mai conteaza cum au ajuns ei la mine? Sa stiti ca eu nu mi-am facut niciun fel de reclama! Va dati seama ca nu mi-as dori sa atrag atentia presei sau ceva de genul asta”.
La clinica sa din Londra, doctorul Mark a fost vizitat de un campion englez la box, de juc
atori de tenis si chiar de ciclisti participanti in Turul Frantei.

Oferta diversificata: EPO, steroizi, HGH

Clientii lui Mark Bonar proveneau si din alte sporturi, nu doar din fotbal. „In ultimii sase ani, el a tratat peste 150 de sportivi, din Marea Britanie si din stainatate, cu substante interzise precum eritropoietina (EPO), steroizi sau cu hormon de crestere uman (HGH), iar imbunatatirile performantelor sportive au fost fenomenale”, a scris „Sunday Times”. Totodata, publicatia britanica subliniaza ca, in afara declaratiilor medicului Bonar, nu are alte dovezi (nume, fotografii etc) despre cine sunt sportivii dopati.

Investigatie „de urgenta” ceruta de ministrul Sportului din Marea Britanie

Materialul publicat de ”Sunday Times” capata amploare dupa ce inclusiv ministrul Sportului din Marea Britanie, John Whittingdale, a luat atitudine: „Fanii sportului sunt indreptatiti sa fie siguri ca ceea ce privesc este real si corect fata de toti atletii care concureaza pe un teren de joc. Am cerut de urgenta o investigatie independenta pentru a vedea cum s-a reactionat in momentul in care au aparut aceste acuzatii si ce trebuie facut pentru a ne asigura ca sportul britanic ramane curat. Guvernul incearca sa afle daca legislatia existenta in domeniu este suficienta. Daca devine clar ca e nevoie de sanctiuni mai dure, nu vom ezita sa actionam in acest sens”.

Pozitia cluburilor Arsenal si Chelsea: „Nu noi!”

Cum era si de asteptat, oficialii de la Arsenal si Chelsea au negat vehement informatiile saptamanalului „Sunday Times”. „Clubul Arsenal e extrem de dezamagit de publicarea acestor false acuzatii care nu au nicio fundatie. Jucatorii nostri stiu bine ce se asteapta din partea lor. Aderam cu strictete la toate normele fixate de Agentia Mondiala Antidoping”, se arata in comunicatul „tunarilor”. Acelasi mesaj si din partea lui Chelsea: „Afirmatiile sunt false si in totalitate fara fundatie. Chelsea nu a folosit niciodata serviciile doctorului Bonar si nu are informatii ca vreunul dintre jucatori sa fi fost tratat de el sau sa-i fi folosit serviciile sale in vreun fel”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger