AcasăSPORTDoliu în lumea sportului! Akebono, primul mare campion de sumo venit din...

Doliu în lumea sportului! Akebono, primul mare campion de sumo venit din afara Japoniei, a murit

sursa foto: X/Japan Times: Sports

E doliu în lumea sportului mondial! A murit un cunoscut fost luptător de sumo. Vestea tristă s-a aflat joi.

Akebono, un luptător de sumo de origine americană care a devenit primul mare campion sau „yokozuna” din afara Japoniei, a murit luna aceasta din cauza unei insuficiențe cardiace, au anunțat joi forțele americane din Japonia, potrivit Reuters.

Avea 54 de ani

Akebono avea 54 de ani. Era căsătorit și tatăl a trei copii – o fiică și doi fii.

Câștigător a 11 campionate, Akebono era impunător din punct de vedere fizic, având 203 centimetri și 233 de kilograme.


Stilul său de luptă se baza pe gabaritul său imens pentru a-și împinge adversarii în afara ringului.

Născut Chad George Ha’aheo Rowan în Hawaii, Akebono a fost un jucător de baschet din campionatul universitar care a fost recrutat de șeful unui stabiliment japonez de sumo, care era de asemenea hawaiian.

A intrat în lumea sumo-ului în 1988

A intrat în lumea sumo-ului în urmă cu peste 30 de ani, și anume în 1988, și a ajuns la cel mai înalt rang al acestuia, cel de yokozuna, în ianuarie 1993, devenind al 64-lea yokozuna al sumo-ului modern. Ulterior, a devenit cetățean japonez, luând numele de Taro Akebono.


În calitate de străin, Akebono a călcat pe urmele lui Konishiki, de asemenea din Hawaii, și l-a avut drept coleg și pe Musashimaru, originar din Samoa Americană.
„De-a lungul celor 35 de ani petrecuți în Japonia, Akebono a întărit legăturile culturale dintre Statele Unite și patria sa adoptivă, unindu-ne pe toți prin sport”, a scris ambasadorul american Rahm Emanuel pe X.

Akebono a apărut adesea în emisiuni de televiziune japoneze și, după ce s-a retras din sumo în 2001, a luptat în diverse evenimente de arte marțiale mixte și lupte profesioniste.

author avatar
Andrei Coman
455 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger