AcasăSPORTDoliu in lumea fotbalului! A murit marele Eusebio

Doliu in lumea fotbalului! A murit marele Eusebio

Eusebio Da Silva Ferreira, unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie, a incetat din viata duminica dimineata, la aproape 72 de ani.

Fostul atacant de legenda al formatiei Benfica Lisabona si al nationalei Portugaliei s-a stins din viata la 4,30 dimineata, intr-un spital din Lisabona, din cauza unui stop cardiorespirator.

Eusebio avea de mai multi ani probleme cu inima. De altfel, fostul mare fotbalist fusese internat in iunie 2012 intr-un spital din Lisabona, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral pe care l-a suferit in Polonia, in timpul Campionatului European de fotbal.

Nascut si crescut in Mozambic, Eusebio a intrat in cartea de istorie a fotbalului dupa ce a devenit golgeterul Campionatului Mondial din 1966, din Anglia.

Atunci, atacantul a marcat noua goluri dintre care patru in egalul istoric Portugalia – Coreea de Nord 4-4.

Supranumit „Pantera Neagra”, Eusebio a jucat 15 ani la Benfica Lisabona, club pentru care a marcat 473 de goluri in 440 de meciuri. Statisticile arata ca Eusebio a inscris cel putin un gol pe meci, indiferent de echipa de club la care a evoluat, portughezul retragandu-se din activitate cu 585 de goluri marcate in 571 de meciuri jucate pentru Sporting Marques, Benfica Lisabona, Boston Minuteman, Monterrey, Beira Mar, Las Vegas Quicksilvers sau Buffalo Stallions.

Doar la echipa nationala nu a reusit Eusebio sa-si mentina eficienta, portughezul inscriind 41 de goluri in 64 de selectii.

Evident, moartea lui Eusebio nu a trecut neobservat, marile glorii ale sportului, in general, si ale fotbalului, in special, postand mesaje tematice pe diferite site-uri de socializare.

Cristiano Ronaldo a scris „Odihneste-te in pace, Eusebio. Mereu in sufletele noastre”, in timp ce Jose Mourinho a precizat ca „am crescut cu Eusebio si Amalia (n.r. – cantareata de muzica fado). Ei sunt uriasii Portugaliei. Sunt nemuritori. Daca Eusebio ar fi avut acum 20 de ani, ar fi fost un fotbalist fabulos. Moartea sa lasa un gol imens, dar prefer sa ma gandesc la el ca la un om nemuritor”.

author avatar
Cristi Ionita
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger