AcasăSPORTDoliu în fotbalul românesc! Emil Jula s-a stins din viață la doar...

Doliu în fotbalul românesc! Emil Jula s-a stins din viață la doar 40 de ani

emil jula

Emil Jula, fostul atacant de la echipe precum Oţelul Galaţi, Universitatea Cluj sau Energie Cottbus, s-a stins din viaţă la 40 de ani.

Fostul jucător de fotbal a suferit un infarct, conform oficialilor U Cluj, citați de gsp.ro, club pentru care Jula a evoluat între 1998 și 2006 și, ulterior, între iulie și septembrie 2014.

„Eu l-am adus la Oțelul de la Universitatea Cluj, în 2014, la al doilea său mandat la Galați. Era un băiat cuminte, foarte serios, se vedea că era un mare profesionist, crescut în fotbalul din Germania. Emil nu bea, nu fuma, nu pierdea nopțile. Nici nu-mi pot găsi cuvintele, e o mare dramă, Cristi Munteanu, fost portar, actual președinte la Oțelul Galați, pentru Digisport.

Și-a început cariera la U Cluj

Emil Jula şi-a început cariera la U Cluj, debutând în Liga 1 în sezonul 1998-1999, însă după ce clujenii au retrogradat, atacantul a petrecut mai mult în timp în liga secundă. În 2006 s-a transfer la Oţelul, iar doi ani mai târziu a prins un transfer în străinătate, la Energie Cottbus.

A mai jucat în Germania la MSV Duisburg şi VfL Osnabruck, dar şi în Cipru, la Anorthosis Famagusta, înainte de a se întoarce în România, în 2013, la Ceahlăul Piatra Neamţ.

A câștigat Cupa UEFA Intertoto cu Oțelul Galați

În 2014 a jucat pentru o scurtă perioadă la U Cluj, iar în acelaşi an a îmbrăcat, din nou, şi tricoul celor de la Oţelul. Ultima aventură fotbalistică a lui Jula a fost la TuS Bersenbrück.

În 2007, el a câştigat Cupa UEFA Intertoto alături de Oţelul Galaţi.

Jula s-a retras din fotbal în 2018, după o experiență în ligile inferioare din Germania, la TuS Bersenbruck.

author avatar
Andreea Vlad
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger