AcasăSPORTDoliu in fotbalul romanesc. A murit realizatorul Craiovei Maxima!

Doliu in fotbalul romanesc. A murit realizatorul Craiovei Maxima!

Fotbalul romanesc a suferit o grea lovitura, in noaptea de marti spre miercuri, Corneliu Stroe, presedintele de onoare al CS Universitatea Craiova, incetand din viata la 71 de ani.

De numele lui Corneliu Stroe se leaga realizarea celebrei echipe a Universitatii Craiova care a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA in 1983.

Stroe, fost campion national de atletism, a fost secretarul general al Universitatii Craiova in perioada 1966-1970, vicepresedintele gruparii oltene in perioada 1970-1983 si presedintele Universitatii in sezonul 1983-1984.

Despre Corneliu Stroe se spune ca i-a adus pe cei mai multi dintre fotbalistii Universitatii care au facut parte din Craiova Maxima.

Corneliu Stroe a infiintat Facultatea de Educatie Fizica si Sport la Universitatea din Craiova, in 1990, a fost numit cetatean de onoare al municipiului Craiova in 2003 si, din 2013, a fost instalat drept presedinte de onoare al Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Stroe a incetat din viata in noaptea de marti spre miercuri, din cauza unor probleme la inima. Corpul neinsufletit va fi depus la tribuna oficiala a Stadionului „Ion Oblemenco”, pentru ca fanii, oficialii si fostele glorii ale Craiovei sa-si ia adio de la Corneliu Stroe inainte de inmormantare.

sursa foto: micapi.ro

author avatar
Cristi Ionita
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger