AcasăSPORTDoliu in fotbalul romanesc. A murit "legenda visinie" Nicolae Manea!

Doliu in fotbalul romanesc. A murit „legenda visinie” Nicolae Manea!

Nicolae Manea, unul dintre cei mai iubiti rapidisti din toate timpurile, a incetat din viata, luni, la varsta de 60 de ani.

foto: citynews.ro

Nae Manea sufera de ceva timp de cancer la ficat, insa boala i-a fost depistat doar in urma cu circa doua luni. Fostul rapidist a mers la un control medical gandindu-se ca nu mai scapa de ceea ce parea a fi o raceala, insa verdictul medicilor a fost unul crunt.

Nae Manea a mers in Franta, la recomandarea lui Mircea Sandu, pentru a efectua mai multe sedinte de chimioterapie in urma carora a pierdut peste 20 de kilograme. In cele din urma, insa, fostul mare rapidist a pierdut lupta cu viata.

Nicolae Manea a jucat timp de 14 ani la Rapid, grupare pe care a si antrenat-o in trei randuri. Ca jucator a mai evoluat pentru Steaua Bucuresti si Gloria Bistrita, evoluand o data pentru nationala Romaniei, in 1976. Ca antrenor, le-a mai pregatit pe Gloria Bistrita, Drobeta Turnu Severin, Unirea Dej, FC Bihor, Ceahlaul Bistrita si Corona Brasov. In doua randuri a fost selectionerul nationalei de tineret.

A marcat golurile prin care Rapid Bucuresti a castigat Cupa Romaniei in 1975, 2-1 cu Universitatea Craiova in finala de pe „23 August”. Ca antrenor a castigat campionatul Romaniei si Cupa Romaniei fiind secundul lui Mircea Lucescu la Rapid Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger