AcasăSPORTDOLIU în fotbalul românesc. A murit cel mai carismatic antrenor

DOLIU în fotbalul românesc. A murit cel mai carismatic antrenor

Ionut Popa

Lumea fotbalului românesc este din nou în doliu. Fostul antrenor Ionut Popa s-a stins din viață, în această dimineață, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Unul dintre cei mai carismatici antrenori din România suferea de grave probleme de sănătate.

Fostul tehnician al UTA Arad, în vârstă de 67 de ani, a fost internat în urmă cu mai bine de două săptămâni. Suferise un stop-cardiorespirator. În ciuda eforturilor medicilor, nu și-a mai revenit. Ionut Popa a fost transferat pe secția ATI a Spitalului Județean Arad, unde a stat în comă, apoi în moarte cerebrală până astăzi, când a fost constatat decesul după un nou stop-cardiorespirator suferit, potrivit Agerpres.

Organismul și așa slăbit a cedat. În cariera sa, Ionuț Popa le-a antrenat pe Poli Iași, CS Mioveni, Jiul Petroșani, UTA Arad, FC Bihor, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Ionuț Popa era bolnav de mai multă vreme

Fostul antrenor avea de mai multă vreme o tumoră la cap, iar aceasta nu mai putea fi operată. În ultimul an s-a simțit din ce în ce mai rău.

A fost nevoit să renunțe la contractul pe care îl avea cu UTA Arad și a mers la mai mulți medici pentru a afla ce are. Suporterii echipelor pe care le-a antrenat au strâns bani pentru a-l ajuta pe antrenor. Gigi Becali a declarat și el că îl va asprijini cu bani, dar se pare că aceștia nu au ajuns niciodată la Ionuț Popa.

„Mă simt ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Încă nu am primit sprijin de la Gigi Becali. Nu sunt supărat pe el. Nu l-a sunat nimeni din familia mea. El a afirmat că e dispus să mă ajute. O să mă consult cu familia și o să văd dacă e cazul să mergem la spitalul lui Gigi Becali”, declara Ionuț Popa pentru Prosport, în luna ianuarie.

author avatar
Andreea Vlad