AcasăSPORTDoi romani, implicati in furtul mascotei de la Wimbledon

Doi romani, implicati in furtul mascotei de la Wimbledon

Vulturul Rufus facea furori la Wimbledon, multi jucatori fotografiindu-se cu el

Turneul de tenis de la Wimbledon a suferit o grea lovitura, la sfarsitul saptamanii trecute, cand a fost furat vulturul-mascota Rufus.

Vulturul Rufus facea furori la Wimbledon, multi jucatori fotografiindu-se cu el

Detinut de o familie londoneza, Rufus a devenit o adevarata mascota a turneului de la Wimbledon inca din 2008, cand a fost pus la dispozitia organizatorilor pentru a fi folosit la indepartarea porumbeilor care afectau suprafata de joc cu excrementele lor extrem de toxice.

Rufus, care este atat de celebru incat are si cont personal pe twitter, a fost furat, cu tot cu cusca, in noaptea de joi spre vineri, din masina proprietarilor, unde obisnuia sa doarma. Conform politistilor care se ocupa de caz, hotii ar fi fortat un geam lasat de proprietari intredeschis, pentru ventilatie. Primele indicatii ale anchetei arata ca Rufus a cazut victima unui grup de crima organizata condus de doi cetateni romani al caror nume nu a fost divulgat presei. Acestia ar fi rapit pasarea pentru rascumparare, Rufus fiind cotat in acest moment la peste 500.000 de lire sterline.

Svedova, set de „aur” in turul al treilea

Svedova a pus Kazahstanul pe harta tenisului mondial

Yaroslava Svedova (Kazahstan) s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Wimbledon dupa ce a reusit un rezultat mai rar intalnit – a castigat un set fara sa piarda vreun punct. Svedova a trecut, cu 6-0, 6-4, de italianca Sara Errani, dupa ce a castigat toate cele 24 de puncte disputate in primul set. Conform doartenis.ro, o asemenea performanta a mai fost reusita doar de Bill Scanlon (6-2, 6-0 cu Marcos Hocevar, in februarie 1983) si Pauline Betz (6-0, 6-2 cu Catherine Wolf, in 1943). In optimi, Svedova va avea o misiune mult mai dificila, ea urmand sa o intalneasca pe americanca Serena Williams.

author avatar
Cristi Ionita
459 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger