AcasăSPORTDobos, incriminat in dosarul "Valiza"

Dobos, incriminat in dosarul „Valiza”

Jucatorul George Soltuz, martor in „Cazul Valiza”, a declarat la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca ex-presedintele „U” Cluj, Anton Dobos, i-a spus ca va juca pe o prima mare meciul cu CFR Cluj, din mai 2008.
Fotbalistul aflat in lotul echipei Universitatea Cluj la meciul cu CFR Cluj, din ultima etapa a sezonului 2007-2008, a mentionat in fata completului de judecata ca Anton Dobos nu i-a precizat nici suma pe care o va incasa in cazul unei victorii si nici daca banii provin de la finantatorul FC Steaua, Gigi Becali. „La meciul de atunci cu CFR Cluj, eram jucator la Universitatea Cluj. Presedintele Anton Dobos mi-a spus ca o sa jucam pe o prima de victorie consistenta din partea clubului. Nu mi-a spus insa de unde provin banii si nici cat de consistenta va fi prima. Pana la urma am luat bataie in meciul respectiv pentru ca cei de la CFR Cluj au fost mai buni. Seara, dupa meci, am aflat de la televizor de scandalul legat de acest meci si de oferta facuta de Gigi Becali. Eu, ca jucator de fotbal, nu aveam dreptul sa primesc prime sau bani de la alte cluburi sau persoane cu exceptia sumelor de la clubul pe care il reprezentam”, a afirmat fotbalistul care activeaza in prezent la formatia Argesul Mihailesti din Liga a III-a.
Citati ca martori la termenul de marti al procesului, fotbalistii Mirel Radoi si Claudiu Raducanu au absentat motivand ca sunt plecati in strainatate. Completul de judecata a stabilit un nou termen pentru 22 februarie, de la ora 12.00, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Gigi Becali, Teia Sponte si Victor Piturca, trimisi in judecata

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, in dosarul „Valiza”, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi. Victor Piturca este acuzat de favorizarea infractorului, in timp ce vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mita.

1,7 milioane de euro, sub sechestrul statului

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in 11 mai 2006, finantatorul FC Steaua ar fi promis fiecarui jucator al clubului Gloria Bistrita sume de bani cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro pentru ca acestia sa incurce echipa Rapid, intr-un meci disputat pe stadionul „Giulesti”. Doi ani mai tarziu, in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj – circa 100.000 de euro pentru fiecare -, acestia urmand, la fel ca in cazul precedent, sa scoata un rezultat pozitiv in partida cu CFR Cluj.
Cei 1,7 milioane de euro gasiti atunci in valiza aflata la Teia Sponte au fost sechestrati printr-o ordonanta din 8 mai 2008.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
414 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger