AcasăRecomandariDNA trage cu ochiul la acoperisul Arenei Nationale

DNA trage cu ochiul la acoperisul Arenei Nationale

Directia Nationala Anticoruptie s-a seziat din oficiu si a inceput urmarirea penala „in rem”, pentru abuz in serviciu , in cazul acoperisului de la Arena Nationala.

Acoperisul Arenei Nationale, poate cel mai scump din fotbalul european

Anchetatorii sustin ca la baza sesizarii din oficiu au stat mai multe fapte, printre care decizia de modificare a proiectului acoperisului de pe stadion. Initial, „proiectul prevedea edificarea unui acoperis de tabla, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fara a se cunoaste motivele care au stat la baza deciziei, prevazandu-se constructia unui acoperis retractabil, din alt material, aspect care impunea obtinerea unui nou aviz I.S.U. La incheierea lucrarilor, desi se stia ca nu este posibila obtinerea avizului, s-a efectuat plata catre constructor. Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperisul a costat 84 milioane lei (n.n. – aproape 20 de milioane de euro)”, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA.
Pe 15 ianuarie, primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, declara ca „suma din contractul initial pentru modernizarea Arenei Nationale a fost majorata cu 200 milioane lei, prin doua contracte aditionale, pentru realizarea unui acoperis mobil, care necesita schimbarea proiectului”. Tot el anunta atunci ca stadionul nu poate fi utilizat din cauza acoperisului retractabil, care a fost construit fara sa existe autorizatie de la ISU, iar eliberarea acestui document este si acum imposibila din cauza faptului ca materialul din care este construit nu este omogolat in Romania.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger