AcasăSPORTDNA ii cauta pe arbitri la cartonase verzi

DNA ii cauta pe arbitri la cartonase verzi

Vasile Avram va petrece dupa gratii urmatoarele 29 de zile, in aceeasi situatie aflandu-se si Sorin Terbea, sef peste fotbalul in sala si membru al Comitetului Executiv al FRF.

Vasile Avram si Sorin Terbea

Directia Nationala Anticoruptie s-a implicat in campania „Let’s do it, Romania!”, declansata in weekend si al carei scop a fost strangerea gunoaielor din tara. Procurorii au dat cu matura pe la sediul Federatiei, agatandu-l intr-o prima faza pe Vasile Avram, seful Comisiei Centrale de Arbitri. Ulterior, in faras a ajuns si Sorin Terbea, membru in CEx al FRF. Este a doua curatenie facuta de DNA in ograda arbitrajului romanesc, dupa cea din 2009, care a dus la retinerea si trimiterea in judecata a lui Gheorghe Constantin si Cornel Penescu.

Elicopter la dispozitie si „dar” de 19.000 de euro

Motivarea actiunii procurorilor o reprezinta mita de 19.000 de euro pe care Vasile Avram ar fi primit-o de la Sorin Terbea. „La data de 21 mai 2011, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu, ca supervizor la meciul FCM Tg.Mures – Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii 1, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Terbea Sorin, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa din Targu Mures  la jocurile editiei de campionat 2011/ 2012. In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti – Targu Mures si retur, oferit de Terbea Sorin”.

Fapta lui Vasile Avram – luare de mita – se incadreaza la articolul 254 din Codul Penal si este pedepsita cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Terbea poate scapa cu o pedeapsa mai mica, inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Costica „Valcea” a stat 9 luni dupa gratii

Gheorghe Constantin

In aprilie 2009, procurorii anticoruptie descindeau simultan in mai multe locatii din Bucuresti si Pitesti. Vizati erau Gheorghe Constantin (sef al CCA la acea vreme) si Cornel Penescu (patron FC Arges). Retinuti pentru luare, respectiv dare de mita, cei doi au stat in arest aproximativ 9 luni inainte de a fi eliberati in ianuarie 2010. Procesul este in derulare, in acest caz fiind implicati si mai multi arbitri.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger