AcasăSPORTDNA cerceteaza cum a pierdut TVR-ul, in 2007, drepturile pentru meciurile din...

DNA cerceteaza cum a pierdut TVR-ul, in 2007, drepturile pentru meciurile din Liga 1!

Vlad Enachescu a demisionat din functia de redactor sef al Departamentului Sport in 2008

Surse din interiorul Directiei Nationale Anticoruptie afirma ca o echipa de procurori a fost insarcinata sa investigheze nu numai contractul scandalos, incheiat intre TVR si DolceSport, privind drepturile tv ale CE 2012, Jocurile Olimpice 2012 si CM 2014, ci si toate “tranzactiile” anterioare facute de televiziunea publica.

Vlad Enachescu a demisionat din functia de redactor sef al Departamentului Sport in 2008

DNA considera ca, in ultimii 5 ani, TVR a incheiat mai multe afaceri oneroase, care au dus la pagubirea bugetului institutiei.

Ioan Todan s-a pensionat din TVR dupa ce ajunsese director al Departamentului Sport

Ampla ancheta a procurilor vizeaza persoane importante din Televiziune, fosti sau actuali angajati, care au avut mari interese pentru instrainarea ori pierderea acestora drepturi.

Scandalul declansat de Giurgiu si prietenia Enachescu – Nicolau

In 2007, mai marele TVR era regizorul Tudor Giurgiu

In ianuarie 2007, TVR a “uitat” sa prelungeasca contractul cu Telesport, detinatorul de atunci a drepturilor pentru Liga 1.

Cosmin Cernat devenea angajat al Kanal D in 2007

Conform intelegerii, in data de 10 ianuarie 2007, TVR – care cumparase optiunile 1 si 4 – avea obligatia sa achite catre Telesport una dintre transele stipulate in contract, numai ca Departament Economic al TVR nu a emis ordinele de plata.

In 2007, Horatiu Nicolau era directorul Telesport

Pe data de 30 ianuarie 2007, directorul Telesport, Horatiu Nicolau, a anuntat rezilierea contractului si, implicit, pierderea de catre postul public a dreptului de a mai transmite partide din campionatul romanesc. La scurt timp, optiunile 1 si 4 pentru meciurile din Liga 1 au fost redirectionate de Telesport catre Kanal D, in ciuda avertizarilor venite din Pangratti. Presedintele TVR din acele vremuri, regizorul Tudor Giurgiu, a insinuat ca Vlad Enachescu este raspunzator pentru situatia creata, banuindu-l de „blat” cu bunul sau prieten Horatiu Nicolau. La randul sau, Enachescu l-a acuzat pe Giurgiu de proasta gestionare a fondurilor, deschizand inclusiv o actiune in justitie impotriva presedintelui TVR.

Masini noi pe vremuri tulburi

Imediat dupa pierderea optiunilor 1 si 4, in TVR s-a declansat exodul „suspectilor”. Primul a plecat Cosmin Cernat, angajat chiar de catre cei care cumparasera meciurile pierdute de TVR. La Kanal D, Cernat a primit o remuneratie de 10.000 de euro pe luna, plus sarcina de a modera o emisiune sugestiv intitulata „Spune-mi pretul!”. Alti doi angajati care inspirau neincredere, Vlad Enachescu si Ioan Todan, au mai ramas o vreme in TVR, ultimul asteptand dosarul de pensionare. Gurile rele afirma, insa, ca exact in perioada in care in TVR se efectuau anchete interne, acestia au comis o gafa comuna colosala, afisandu-se in institutie cu masini proaspat achizitionate, asta in conditiile in care toata lumea ii banuia ca au „vandut” meciurile TVR-ului. Enachescu a pasat masina lui cea veche sotiei (un VW Passat) si si-a achizitionat un Opel Antara (25.000 euro, fara TVA la aceea data), iar Todan a schimbat vechiul Renault Scenic, cu un Mercedes ML (45.000 euro fara TVA). In 2008, Vlad Enachescu a decis sa paraseasca TVR, devenind director la … Telesport, exact trustul care reziliase contractul cu TVR pentru meciurile din Liga 1, societate care-l avea in frunte pe „tovarasul” Horatiu Nicolau. Intreaga poveste din 2007 este anchetata acum de procurorii DNA, existand suspiciuni ca afacerea ar fi condus la acordarea, respectiv primirea unei spagi in valoare totala de 1 milion de euro.

[poll id=”283″]

author avatar
Sebastian Stan
3.272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger