AcasăSPORTDNA ancheteaza CFR - „U” Cluj, episodul mai 2012

DNA ancheteaza CFR – „U” Cluj, episodul mai 2012

La „U” Cluj - CFR au fost dueluri aprige doar in prima repriza

Dupa Dinamo – Lazio, meci decisiv pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor, procurorii anticoruptie iau la puricat si jocul CFR Cluj – Universitatea Cluj, scor 2-3, disputat in mai 2012.

La „U” Cluj - CFR au fost dueluri aprige doar in prima repriza

Vorbim practic despre intalnirea care a stabilit campioana Romaniei in sezonul 2011/ 2012; daca nu ar fi castigat partida cu rivala locala, atunci CFR pierdea titlul in dauna echipei FC Vaslui. Surse din fotbal dau ca sigura audierea mai multor personaje implicate in derby-ul de acum trei ani, scrie gsp.ro. Pe Cluj Arena (18 mai 2012), Universitatea deschidea scorul prin Marian Cristescu (min.29), avantaj majorat de acelasi fotbalist la doua minute dupa startul reprizei secunde. Conform sursei citate, in acel moment, Florian Walter, finantatorul „sepcilor rosii”, i-ar fi dat ordin antrenorului Claudiu Niculescu sa inchida jocul, sa faca orice pentru „inghetarea” rezultatului. „Florian Walter i-a transmis unui amic sa-i spuna lui Niculescu ce schimbari sa faca. A cerut sa-l scoata imediat de pe teren pe Adrian Cristea si sa-i trimita in joc pe Alexandru Pacurar si Gabi Bostina! Niculescu nici n-a vrut sa auda si nici macar nu l-a privit in ochi pe omul lui Walter”, este dezvaluirea facuta de un personaj cunoscut din Liga 1. Ce a urmat, este binecunoscut. Fara sa tina cont de rugamintea patronului, Claudiu Niculescu si-a vazut de planul pe care-l avea, iar „Printul” Cristea mai rezista pe teren doar cateva secunde („rosu” in minutul 49). Pana la final, parca orbiti, „U”-istii au fost simpli martori la marsul CFR-ist: goluri G.Muresan (min.50), Sougou (’68) si Cadu (’90 – penalty); la scorul de 2-2, „centralul” croat Ante Vucemilovici dicta lovitura de la 11 metri dupa plonjonul ca-n bazin al grecului Pantelis Kapetanos, care a cazut de langa Lukasz Szukala fara sa fie atins de stoperul polonez.

Adrian Martian: „Meciul a fost aranjat de jucatori”

In 2014, Adrian Martian, fostul partener de afaceri al „Briliantului” Mutu, declara la Realitatea Tv (statia locala Cluj): „Eu stiu de la Florian Walter, ca am discutat de mai multe ori cu el, si au fost mai multi oameni acolo de fata, printre care si Ioan Marginean (n.n. – ex-presedinte „U” Cluj), ca meciul cu CFR a fost aranjat de catre jucatori. Asa mi-a zis Walter, ca il banuieste si pe Claudiu Niculescu, dar si pe Adrian Cristea. Mai ales daca ne gandim cum a luat Cristea al doilea galben, a fost totul mult prea suspect. Florian Walter a spus ca s-a simtit tradat la acel meci”.
La randul lui, Adrian Porumboiu (patron FC Vaslui in vremea aceea) afirma a doua zi dupa disputarea partidei: „Caile Ferate Romane ajung si in Croatia. Arbitrul ala abia astepta sa dea un penalty. A stat la panda pentru ocazia potrivita. La final, erat atat de fericit, ziceai ca a castigat la Loto. Hotii n-au frontiera”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger