AcasăRecomandariDNA ancheteaza celebrul Dinamo - Lazio. Rednic, Dinu si Turcu se acuza...

DNA ancheteaza celebrul Dinamo – Lazio. Rednic, Dinu si Turcu se acuza reciproc!

Directia Nationala Anticoruptie a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo – Lazio, disputat in august 2007 in preliminariile Ligii Campionilor, in urma declaratiilor care indica un aranjament in acea partida.

Rednic, Turcu, Borcea si Badea erau la putere la Dinamo în 2007

In prima parte a lunii ianuarie, publicatia ProSport a demarat o ancheta jurnalistica sub numele „Dosarul Dinamo – Lazio”, avand la baza informatii in exclusivitate despre partida care la vremea respectiva era decisiva pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor. Dupa ce in Italia scorul a fost egal (1-1), Dinamo a pierdut returul de la Bucuresti, scor 1-3 (era 1-0 la pauza pentru trupa lui Rednic, gol Fl.Bratu). „Blaturile se faceau la Bucuresti, la hotelul unde stateau oaspetii. Cu putina tocmeala, iesea un pret bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost facut inainte de meci. La pauza, li s-a spus jucatorilor: «Baieti, dati-va la o parte!». E posibil sa fi fost si o treaba la pariuri, sa conduca Dinamo la pauza si sa castige Lazio la final. Cornel Dinu si Cristi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio (n.n. – Claudio Lotito, presedintele lazialilor la momentul respectiv).

Mircea Rednic

Pretul a fost vanzarea lui Radu Stefan, care nu valora niciodata 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o muratura, l-au antrenat apoi bine si a iesit din el un jucator bun”, a dezvaluit Vladimir Cohn, fost actionar la Dinamo. La doar doua saptamani de la dezvaluirile lui Cohn, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect. Cazul a intrat si in atentia forurilor de specialitate internationale, FRF informand ca UEFA a demarat o ancheta.

Rednic il da in gat pe Borcea…

În repriza a doua a meciului cu Lazio, dinamovistii au disparut ca magarul in ceată

Antrenor la Dinamo in acea perioada, Mircea Rednic da de inteles ca partida cu Lazio s-a vandut fara stirea sa: „Si mie mi s-a parut meciul retur dubios. Vali Nastase a fost adus la echipa peste mine de Cristi Borcea, cu doar cateva saptamani inainte de «dubla» cu Lazio. Mai surprinzator a fost ca lui Vali Nastase i s-au dat 60.000 de euro cand a venit, la semnatura, iar apoi a fost dat afara. Eu i-am zis lui Cristi – «nu se poate sa-i dai 60.000 de euro, asta ne-a ingropat (n.n. – Lazio). Cere-i macar jumatate din bani inapoi!» Si el zice: «Lasa, Mircea, ca e si el baiat amarat. Uite, il dam afara, il trimitem la Bistrita». Mi-a zis asta cu lejeritate si la fel de lejer l-au lasat sa plece”.

… Dinu pe Vali Nastase

Incriminat de Vladimir Cohn, fostul administrator delegat Cornel Dinu se apara si da vina pe Vali Nastase, fundas care in partida retur cu Lazio a gresit flagrant: „Nu puteam eu sa fac blat, cine avea autoritate asupra jucatorilor putea face asta. Sunt convins ca meciul cu Lazio a fost trantit. Coincidenta face ca a fost trantit de aceeasi persoana care mi-a trantit mie meciul cu Benfica din 1999. Vali Nastase. In minutul 44 al partidei cu Benfica, V.Nastase a dat cu pumnul si a fost eliminat, iar Dinamo a pierdut calificarea. Am aflat apoi ca un om din anturajul clubului si al jucatorilor s-a intalnit in ziua meciului la hotelul Crowne Plaza cu Jupp Heynckes, care era antrenorul lui Benfica”.

Vasile Turcu: „Mi s-a propus si mie sa-mi dea bani si asa, si asa”

Fost actionar la Dinamo si unul dintre principalii finantatori ai clubului, Vasile Turcu vorbeste pe sleau despre bani. Bani negri! „Am avut o banuiala si eu. Cu Rednic, cu nu stiu ce. N-a luat nimeni bani. Sincer, n-am nimic cu Pepenas (n. n. – Vali Nastase), pe care l-a adus Rednic la Dinamo, dar eu la Rednic am avut o banuiala. Acolo pot sa am o banuiala, dar nu pot sa dovedesc (…) Eu am fost cu Borcea si cu Becali la Lazio, am semnat contractul cu ala (n.n – Claudio Lotito). Mi s-a propus si mie sa-mi dea bani si asa, si asa. Am refuzat. Am zis ca eu vreau totul pe hartie… S-a incercat. Adica, am dedus eu ca nu vor sa mai plateasca TVA-ul. Stii cine a condus tratativele si a tradus toate hartiile? Pietro Chiodi , finul lui Victor Becali”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
643 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger