AcasăSPORTDNA a pus ochii pe handbalul romanesc

DNA a pus ochii pe handbalul romanesc

CSA Steaua a remizat, scor 23-23, cu Potaissa Turda

Directia Nationala Anticoruptie a prins un fir privind suspiciunea unor meciuri masluite la pariuri in handbalul autohton. In afara dosarului pe care il instrumenteaza pentru fotbal, procurorii lucreaza, in paralel, la un alt caz, care implica liga nationala de handbal masculin.

CSA Steaua a remizat, scor 23-23, cu Potaissa Turda

In ultimul an s-a tot anuntat demararea dosarului legat de blaturile din fotbalul romanesc, care este puternic ancorat de mafia pariurilor. Liga 1 si Liga 2 sunt suspectate, dar nici meciurile din cupele europene nu au scapat de sub lupa procurorilor. Din acest sezon, o alta competitie a intrat in atentia anchetatorilor, si anume campionatul national masculin de handbal. Rezultatele de egalitate inregistrate in turul campionatui au dat alerta, DNA cerand referinte caselor de pariuri asupra castigurilor inregistrate pentru parierea remizelor, rezultate greu de obtinut. Ca fapt divers, la cxasele de pariuri, un rezultat de egalitate la handbal are o cota de plecare de 15-1, iar castigurile sunt fabuloase daca un parior mizeaza aceasta cota.

Socant: 11 din 14 echipe incriminate!

Cele noua partide suspecte sunt din prima liga de handbal sunt Dinamo Municipal Calarasi – Potaissa Turda 28-28 (etapa 1), CSM Satu Mare – CSM Pitesti 22-22 (etapa 3), Universitatea Bucovina Suceava – HCOdorhei 34-34 (etapa 5), CSM Ploiesti – CS Caras Severin 26-26 (etapa 9), HC Odorhei-CSM Ploiesti 27-27 (etapa 10), Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu –HC Odorhei 32-32 (etapa 11), Potaissa Turda – CSA Steaua 23-23 (etapa 11), CSM Bucuresti-CSA Steaua 26-26 (etapa 12) si U Cluj-Dinamo Municipal Calarasi 26-26 (etapa 13). Practic in afara liderului HCM Constanta, a ocupantei locului al doilea, Stiinta Municipal Dedeman Bacau, dar si a celor de la Universitatea Poli Municipal Timisoara , toate celelalte 11 echipe din liga nationala de handbal masculin sunt suspecte de aranjamente.

Fotbalul este si el in corzi

In urma cu o saptamana, fostul ministru al turismului, Dan Matei Agathon anunta existenta dosarului intocmit de DNA pe baza unor pariuri la meciuri masluite din fotbalul romanesc. „Urmatoarele arestari dispuse de DNA vor fi legate de pariurile din fotbalul romanesc. In foarte scurt timp se va ajunge si la retineri, dupa informatiile mele”, a spus Aghaton.

author avatar
Sebastian Stan
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger