AcasăSPORTDjokovic este primul finalist de la Wimbledon si noul lider mondial

Djokovic este primul finalist de la Wimbledon si noul lider mondial

Sarbul Novak Djokovic este noul lider al clasamentului mondial de tenis, dupa ce s-a calificat in finala turneului de Wimbledon.

Djokovic avea nevoie de victorie in semifinala cu Tsonga, pentru a deveni lider, iar sarbul a controlat in mare masura jocul, desi a servit ceva mai slab decat de obicei.

Djokovic s-a impus, cu 7-6, 6-2, 6-7, 6-3, dupa ce a ratat doua mingi de meci si in tiebreakul setului al treilea. Sarbul si-a adjudecat victoria dupa un meci care a durat 187 de minute. Tsonga a avut 12-5 la asi, dar a comis 5 duble-greseli, fata de una singura Djokovic, si a comis 29 de greseli nefortate, fata de doar 13 Djokovic.

Cu aceasta victorie, sarbul si-a asigurat sefia ierarhiei ATP indiferent de rezultatul pe care il va obtine in prima sa finala de la Wimbledon. Djokovic a mai jucat semifinale la Wimbledon, in 2007 si anul trecut. Calificarea in finala ii aduce un plus de cel putin 480 de puncte, destul pentru a-l depasi pe Rafael Nadal in fruntea clasamentului mondial, ibericul urmand sa incheie competitia pe 0 sau sa piarda puncte, daca nu reuseste sa castige trofeul.

Djokovic va juca in finala cu invingatorul dintre Rafael Nadal si Andy Murray.

author avatar
Cristi Ionita
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger